SONDAJ: Ce parere au ROMANII despre REDUCEREA TVA la alimente si bauturi nealcoolice

Un SONDAJ realizat de INSCOP cu privire la efectele REDUCERII TVA-ului la 9% pentru ALIMENTE si BAUTURI NEALCOOLICE arata faptul ca majoritatea ROMANILOR cred ca aceasta masura este buna atat pentru ei, cat si pentru economie.

Astfel, 83,8% spun ca “REDUCEREA TVA la ALIMENTE si BAUTURI NEALCOOLICE este o masura buna pentru mine personal”, doar 5% avand o parere contrara. In acelasi timp, 78,2% dintre respondenti sunt de acord ca aceasta masura este buna pentru economie in general, iar 5,9% isi exprima dezacordul fata de aceasta afirmatie.

 CITESTE SI: Mai mult de jumatate dintre ROMANI vor reintroducerea SERVICIULUI MILITAR OBLIGATORIU 

34,5% dintre respondenti considera insa ca “taxele si impozitele mai mici inseamna mai putini bani pentru sanatate, educatie si infrastructura”, in timp ce 38,8% nu sunt de acord cu aceasta afirmatie. 26,7% nu si-au format o opinie despre acest subiect sau refuza sa raspunda, scrie Agerpres.

In privinta preturilor, 37,7% dintre ROMANI sunt de parere ca preturile vor fi mai mici, dar nu se va respecta integral SCADEREA TVA. 32,8% considera ca preturile la ALIMENTE si BAUTURI NEALCOOLICE nu se vor micsora deloc iar 19,3%, ca vor scadea, respectandu-se integral REDUCEREA TVA.

CITESTE SI: SONDAJ INSCOP: ROMANII se tem de RAZBOIUL din estul UCRAINEI 

Peste jumatate dintre respondenti sunt de parere ca REDUCEREA TVA se va resimti in scaderea preturilor la raft.

Sursa foto: gandul.info