Sondaj CSCI: Ce cred romanii despre disputa dintre Ponta si Basescu pe buget

Cei mai multi dintre romani sunt de parere ca premierul Victor Ponta are dreptate in disputa cu presedintele Traian Basescu pe tema bugetului pentru anul 2014, arata un sondaj realizat de CSCI.

Potrivit cercetarii, 57 la suta dintre cei chestionati cred ca Victor Ponta are dreptate, iar 28 la suta sunt de parere ca seful statului este indreptatit sa nu aprobe Legea bugetului, transmite Antena 3.

De asemenea, 77% dintre respondenti spun ca stiu despre afirmatiile facute de Traian Basescu cu privire la intentia de a nu aproba bugetul pentru anul 2014, iar 72% dintre cei care au raspuns la sondajul CSCU au afirmat ca nu sunt de acord cu intentia presedintelui de a trimite in Parlament bugetul si de a nu semna memorandumul cu FMI.

In plus, 75 la suta dintre respondenti sunt de parere ca intarzierea adoptarii bugetului va avea ca efect amanarea cresterii pensiilor si salariilor, in timp ce un sfert dintre cei care au participat la sondaj cred ca nu vor fi afectati de intarzierea semnarii Legii bugetului.

Sondajul a fost realizat in zilele de 3 si 4 decembrie, la solicitarea Fundatiei Multimedia, pe un esantion de 1.023 de romani, avand o marja de eroare de +/- 3 la suta.

Reamintim ca presedintele Traian Basescu a anuntat ca nu va semna memorandumul cu FMI si  nu va aproba Bugetul pe 2014, din cauza accizei de 7 eurocenti la combustibili, despre care spune ca reprezinta bani destinati baronilor locali si primarilor, pentru cele doua campanii electorale din anul 2014 – alegerile europarlamentare si prezidentiale.