Sondaj CSCI: Guvernul actual, mai bun decat guvernul Boc la capitolul deszapeziri

Guvernul Ponta este mai activ decat guvernul anterior, condus de Emil Boc, la capitolul deszapeziri. Cel putin, asa arata un sondaj CSCI.

Peste 70% dintre romani considera ca actualul cabinet s-a descurcat mai bine decat cel condus de Emil Boc in actiunile de deszapezire, releva un sondaj realizat de CSCI, in perioada 30 ianuarie – 2 februarie.

Conform sondajului respectiv,  89% dintre romani au auzit despre problemele legate de deszapezirile de anul acesta, in timp ce 10% au spus ca nu, iar 1% au optat pentru varianta “nu stiu/nu raspund”.

La intrebarea cine s-a descurcat mai bine cu deszapezirile in ultimii ani, 78% dintre respondenti au spus ca Guvernul Ponta (in 2014), 18% au precizat ca Guvernul Boc (in 2012), iar 4% au spus ca nu stiu sau nu raspund.

Intrebati daca premierul Victor Ponta a facut bine sau a gresit ca s-a implicat in toate sedintele comandamentelor de deszapezire, 74% dintre respondenti au spus ca seful Executivului a procedat bine, in timp ce 23% considera contrariul, iar 3% au ales varianta “nu stiu/nu raspund”.

Citeste si: Premierul Victor Ponta a anuntat infiintarea a doua comitete nationale pentru situatii de urgenta

Privitor la activitatea actualului guvern in ultima saptamana in legatura cu deszapezirea, 56% dintre romanii chestionati au o parere destul de buna sau foarte buna (42% – destul de buna; 14% – foarte buna), iar 40% au o parere proasta si foarte proasta (14% – foarte proasta; 26% – destul de proasta).

Sondajul CSCI a fost realizat la nivel national, in perioada 30 ianuarie – 2 februarie, pe un esantion de 990 interviuri. Esantionul a fost validat pe baza datelor INSSE 2011 si recensamantul populatiei 2002, eroarea tolerata este 3,3%, la un nivel de probabilitate de 95%.