SONDAJ de OPINIE: BUCURESTENII despre primirea REFUGIATILOR, PRIMARUL GENERAL si LIDERII POLITICI

Bucurestenii nu isi doresc sa primeasca refugiati, dar nici sa iasa din Uniunea Europeana, arata un sondaj realizat in prima parte a lunii septembrie de Biroul de Cercetari Sociale (BCS), care mai arata ca PSD si Gabriela Firea se bucura de cea mai mare incredere in Capitala.

Conform sondajului citat, 66,1% dintre respondenti s-au declarat impotriva primirii refugiatilor si doar 18,9% de acord, in timp ce 15% au raspuns “Nu stiu”. In schimb, 73,9% dintre cei chestionati au spus ca vor ca Romania sa ramana in UE, in timp ce 11,8% au sustinut iesirea din uniune, iar 14,5% nu au stiut ce sa raspunda.

Dintre personalitatile indicate, respondentii au spus ca au cea mai buna parere despre Gabriela Firea (59,8%), care este urmata de regele Mihai (58,9%), Victor Ponta (41,4%), Calin Popescu Tariceanu (37,9%), Liviu Dragnea (32,4%), Nicusor Dan (31,7%) si Traian Basescu (29,1%).

Daca ar fi alegeri duminica viitoare, majoritatea bucurestenilor (52,5%) fie nu s-ar duce la vot, fie nu ar sti cu cine sa voteze. Dintre cei care s-au decis deja, aproape 50% ar vota cu PSD (48,5%), in timp ce cu PNL ar vota doar 14,8%, pe locul trei clasandu-se USR (13,1%). Urmeaza in clasament PMP (7,8%), ALDE (7,3%), celelalte formatiuni politice netrecand, deocamdata, pragul de 5%.

Sondajul a scos la iveala faptul ca politicianul Marian Munteanu si partidul sau, Alianta Noastra Romania, reprezinta o necunoscuta pentru aproape marea majoritate a bucurestenilor. Sondajul a fost realizat de Biroul de Cercetari Sociale la comanda ANR in perioada 2-14 septembrie, pe un esantion de 1.029 de persoane cu varste de peste 18 ani domiciliate in Bucuresti, avand o eroare de +/- 3,1%.

Sursa text: Ziare.com