SONDAJ de OPINIE: Ce ii INGRIJOREAZA pe ROMANI in ANUL 2017

Cresterea costului de trai, mai ales a cheltuielilor cu utilitatile si a costurilor cu locuinta, frica de a-si pierde locul de munca si evolutia economiei sunt printre principalele ingrijorari ale romanilor in 2017, potrivit unui sondaj desfasurat de compania britanica de cercetare GfK UK.

Unul din trei, adica 29% dintre respondentii romani la acest sondaj, spun ca sunt preocupati de posibilitatea cresterii costului de trai in urmatorul an si 15% sunt ingrijorati ca si-ar putea pierde locul de munca. Cresterea costului de trai in urmatoarea perioada este pusa de romani pe seama cresterii cheltuielilor cu utilitatile, peste media de 17% la nivel european, a costurilor cu locuinta, fie ca este vorba despre chirii sau despre rate la banca pentru achizitionarea unei locuinte (15%) si a cheltuielilor cu alimentele (12%).

Prin comparatie, pentru respondentii din Europa, principalul motiv al cresterii costului de trai este reprezentat de cheltuielile cu chirii sau rate pentru achizitia locuintei (19%) si de cheltuielile cu alimentatia (19%), noteaza jurnalistii de la Adevarul.

Sursa foto: adevarul