Sondaj de opinie. Cine este vinovat, în opinia românilor, de înmulțirea cazurilor de coronavirus

Potrivit unui sodaj de opinie realizat de IMAS la solicitarea postului de radio Europa FM, românii sunt de părere că vina pentru agravarea și înmulțirea cazurilor de coronavirus din țara noastră se împarte în două.

Românii cred că cetățenii care refuză să poarte măști și nu respectă măsurile de distanțare socială, dar și autoritățile care sunt incapabile să sancționeze abaterile și s-au au eliminat mult prea devreme o parte dintre restricțiile inițiale, sunt vinovați în egală măsură pentru această situație.

Astfel, la întrebarea legată de responsabilitate, 56,3% dintre respondenți sunt de părere că cea mai mare parte din vină o poartă cetățenii care nu respectă măsurile de prevenție. Alți 25% dintre respondenți cred că autoritățile sunt responsabile pentru situația delicată în care ne aflăm.

59% dintre cei chestionați susțin că autoritățile nu fac controale eficiente astfel încât să se asigure  că măsurile sunt respectate. Iar 58,2% cred că autoritățile sunt vinovate și pentru că au eliminat restricțiile prea rapid.

Sursa foto: adevarul