Sondaj IMAS. Alegeri prezidențiale 2019: Dezastru pentru Dăncilă! Cu cine vor vota românii?

Președintele Klaus Iohannis domină detașat clasamentul preferințelor electorale pentru prezidențialele de la finalul acestui an, fiind cotat cu 41,7% din opțiunile de vot, potrivit unui sondaj realizat de IMAS la comanda europafm.ro.

Sondajul realizat de IMAS, la comanda Europa FM, arată că favorit rămâne Klaus Iohannis, cu aproape 42 de procente. Următorul clasat, la mare distanță, este Călin Popescu Tăriceanu – cu aproape 14 procente. Urmează – Victor Ponta, Dacian Cioloș, Dan Barna și Viorica Dăncilă.

Dacă duminică ar fi alegeri prezidențiale dintre românii care au spus că se vor prezenta la urne, 41,7 % au spus că vor vota pentru Klaus Iohannis.

Se constată o ușoară scădere față de iunie, când Klaus Iohannis era cotat cu 42,4%. Oricum, actualul șef al statului rămâne favorit pentru un nou mandat. Deocamdată, următorul clasat ar fi ales de 13,8% – este vorba despre Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, în scădere față de iunie, când era cotat cu 15,5%. Al treilea clasat, potrivit Barometrului Europa FM, este Victor Ponta, liderul Pro România, cu 12, 9%, față de 14 procente în iunie.

Pe locul 4 – Dacian Cioloș, cu 10,4% intenții de vot, față de peste 12 procente în urmă cu o lună. Al cincilea clasat ar fi liderul USR, Dan Barna, cu 9,4%, în ascensiune – față de 5,3% cât avea în urmă cu o lună în același sondaj. Urmează, clasată pe locul 6, Viorica Dăncilă, cu 7,5%, care avea în iunie 6,7%. Cu 2,8% este cotat liderul PMP, Eugen Tomac și cu 1,5% liderul UDMR, Kelemen Hunor.nu, 31% Gabriela Firea, 23 de procente Victor Ponta și 5,8% Corina Crețu.

Sursa foto: europa fm