Sondaj INSCOP. Gabriela Firea sau Nicușor Dan? Pe cine vor bucureștenii la Primăria Capitalei

Rezultatele unui sondaj de opinie al INSCOP comandat de PNL indică faptul că Nicușor Dan are aproape nouă procente avans față de actualul edil al Capitalei, Gabriela Firea. Astfel, candidatul opoziției ar obține 54,4% din voturi, iar actualul primar al Bucureștiului ar lua 45,6%.

Participanții la sondajul de opinie au fost întrebați „Dacă pentru funcția de primar general al Capitalei s-ar prezenta în alegeri doar doi candidați – Gabriela Firea, susținută de PSD, Pro România și ALDE, respectiv Nicușor Dan, susținut de PNL, USR-PLUS și PMP – cu care dintre ei ați vota?”

Totodată, 56,1% au răspuns că direcția în care se îndreaptă capitala României este una greșită și numai 40,3% au răspuns că lucrurile merg spre bine.

Cele mai mari probleme care îi afectează pe bucureșteni sunt aglomerația din trafic, poluarea, corupția din administrație, infracționalitatea și scandalurile, mizeria și lipsa parcărilor, mai reiese din sondaj. Locuitorii Capitalei mai cred că primele probleme care ar trebui rezolvate sunt traficul rutier și proiectele de infrastructură, eliminarea corupției din primărie, reducerea poluării, îmbunătățirea sănătății publice (construirea unui spital mai mare) sau extinderea spațiilor verzi și a locurilor de joacă.

Conform celor de la INCOP, procentul bucureștenilor care au indicat că vor veni la vot și au o opțiune este de 67,3% din eșantion. Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Partidului Național Liberal. Datele au fost culese în perioada 20 – 26 iunie 2020.

Metoda de cercetare: interviu prin intermediul chestionarului − multistadial stratificat fiind de 1120 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio.

Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului – demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație și sector) pentru populația neinstituționalizată cu vârsta de 18 ani și peste, cu domiciliul permanent sau flotant în municipiul București. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9%, la un grad de încredere de 95%.

Sursa foto: realitatea