Sondaj INSCOP: LIBERTATEA, principalul castig al Romaniei, dupa 25 de ani de democratie

Majoritatea romanilor (81,6%) considera ca dupa 25 de ani de democratie in Romania LIBERTATEA este principalul castig al societatii postdecembriste, arata un SONDAJ realizat de Inscop Research in luna septembrie si remis joi.

Potrivit SONDAJULUI, 81,6% dintre romani sunt de acord cu ideea ca dupa 25 de ani de DEMOCRATIE in Romania exista mai multa libertate decat inainte de 1989, 13,9% nu sunt de acord cu afirmatia prezentata iar 4,6% reprezinta nonraspunsuri.

Citeste si: SONDAJ-IPOTEZA CA VIITORUL PRESEDINTE SA DESEMNEZE UN PREMIER TEHNOCRAT, CEA MAI SPRIJINITA DE ELECTORAT

Acelasi barometru releva faptul ca aproape trei sferturi dintre repondenti (68%) nu cred ca in Romania ar exista mai multa dreptate decat inainte de 1989, doar 22,5% dintre acestia considerand ca exista mai multa dreptate acum decat pe timpul lui CEAUSESCU.

31,4% dintre ROMANI sunt de acord cu ideea ca in Romania se traieste mai bine decat inainte de Revolutie, 60,5% nefiind de acord cu ideea. 36,5% dintre romani cred ca acum se munceste mai mult in Romania decat inainte iar 56,8% cred ca se munceste mai putin.

SONDAJUL mai arata ca destul de putini romani (28,6%) cred ca dupa 25 de ani de democratie justitia e mai independenta de politic iar mai multe de jumatate (53,5%) dintre ROMANI nu sunt de acord cu aceasta afirmatie.

BAROMETRUL Inscop — Adevarul despre Romania a fost realizat in perioada 30 august — 4 septembrie 2014. Volumul esantionului a fost de 1.058 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani.

Citeste si: ACL CRESTE IN OCHII ELECTORATULUI. CUM STAU PARTIDELE CU 40 DE ZILE INAINTEA ALEGERILOR

Eroarea maxima admisa a datelor este de 3%, la un grad de incredere de 95%. Metoda folosita a fost cea a SONDAJULUI de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor.