Sondaj INSCOP – Vezi ce partide se afla in topul preferintelor romanilor

Alegeri parlamentare

Un sondaj de opinie realizat de INSCOP, in perioada 12-21 iunie, arata ca 
romanii ar vota cu USL in proportie de 57,1% daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, iar in optiunile de vot pentru alegerile europarlamentare ar conduce PSD-UNPR cu 38,8%.

Barometrul de opinie realizat de Inscop Research, la comanda Adevarul, optiunile romanilor pentru viitoarele alegeri parlamentare sunt in favoarea USL, cu o cota de 57,1% din totalul celor care au exprimat o optiune de vot. USL este urmata de PDL cu 15,1% in luna iulie, comparativ cu 15,6% in mai-iunie, 15,2% in aprilie si 14,1% in martie. PPDD ar primi 7,4% dintre voturile romanilor.

Alianta Dreptate si Adevar formata din Forta Civica si Partidul National Taranesc Crestin Democrat beneficiaza de 5,1% intentie de vot, iar UDMR este cotata la 5,3% intentie de vot in iulie.

In sondajul realizat in luna iulie a fost masurata in premiera in cadrul intrebarii cu lista inchisa privind optiunile electorale, intentia de vot pentru Partidului Miscarea Populara. Potrivit rezultatelor, PMP ar intruni 5,6% din optiunile votantilor.

Din totalul respondentilor care au fost chestionati, 24,9% au declarat ca nu sunt hotarati, 12,4% au indicat ca nu se vor prezenta la vot, iar 4,9% au declarat ca nu stiu sau nu au raspuns.

“La intrebarea “Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri europarlamentare, cu candidatii carui partid sau alianta ati vota?”, preferintele a 38,8% dintre romanii care au exprimat o intentie clara de vot se indreapta catre PSD-UNPR.

Urmeaza PNL-PC cu 19,3% din optiunile de vot pentru alegerile europarlamentare, Partidul Democrat Liberal cu 14,2%, iar 6% dintre votanti si-au declarat preferinta pentru Partidul Poporului Dan Diaconescu.

Alianta Dreptate si Adevar formata din Forta Civica si Partidul National Taranesc Crestin Democrat ar obtine 5,5%. Urmeaza UDMR cu 5,3%, iar Partidul Miscarea Populara este cotat la 5,5%.

Din totalul respondentilor care au fost chestionati, 23% au declarat ca nu sunt hotarati, 14,3% au indicat ca nu se vor prezenta la vot, iar 5,6% au declarat ca nu stiu sau nu au raspuns.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevarul in perioada 12 – 21 iulie 2013. Volumul esantionului a fost de 1050 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de a 3%, la un grad de incredere de 95%, esantionul fiind de tip multi-stratificat, probabilistic. 

Foto: pesurse.ro