SONDAJ-Ipoteza ca viitorul PRESEDINTE sa desemneze un PREMIER TEHNOCRAT, cea mai sprijinita de electorat

In cazul in care KLAUS IOHANNIS ar castiga alegerile prezidentiale, aproximativ 31% dintre romani cred ca in fruntea Guvernului ar trebui sa ramana VICTOR PONTA, releva un SONDAJ INSCOP, realizat la comanda ziarului “Adevarul”.

SONDAJUL testeaza mai multe declaratii publice, situatii ipotetice si potentiali prim-ministrii care ar putea fi desemnati de viitorul presedinte al Romaniei, in baza variantelor indicate de principalii competitori, VICTOR PONTA si KLAUS IOHANNIS.

In ceea ce priveste opinia populatiei fata de declaratia premierului VICTOR PONTA, care a afirmat public faptul ca in cazul in care va castiga alegerile prezidentiale viitorul prim-ministru ar putea sa nu fie membru PSD, UNPR sau PC, 46,2% dintre respondenti cred ca aceasta ar fi o decizie buna.

Citeste si: INSCOP: ROMANII AR VOTA O FEMEIE PENTRU FUNCTIA DE PRESEDINTE

In schimb, 23,5% considera ca ar fi o decizie gresita ca VICTOR PONTA sa nu desemneze un premier membru PSD, UNPR sau PC in cazul in care va deveni presedinte, iar 30,3% nu stiu sau nu raspund.

Daca PONTA ar castiga alegerile prezidentiale, 34,7% dintre cei intervievati apreciaza ca acesta ar trebui sa desemneze un premier tehnocrat, 26,4% se pronunta pentru un premier PSD, 21,3% inclina spre un premier din partea opozitiei, in timp ce 17,7% nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare.

SONDAJUL a testat, de asemenea, opinia populatiei fata de afirmatiile lui KLAUS IOHANNIS potrivit caruia in cazul in care va castiga alegerile prezidentiale va incerca sa formeze o noua majoritate in Parlament pentru a da jos Guvernul condus de VICTOR PONTA si va propune un nou guvern condus de Catalin Predoiu. 36,1% dintre respondenti cred ca aceasta ar fi o decizie gresita, 32,2% o considera o decizie buna, in timp ce 31,7% nu stiu sau nu raspund.

Pe de alta parte, 30,9% dintre cei intervievati cred ca PONTA trebuie sa ramana prim-ministru, in cazul in care IOHANNIS va castiga prezidentialele, 26,1% cred ca ar fi nevoie de un premier tehnocrat, iar 19,7% considera noul premier ar trebui sa fie Catalin Predoiu din partea ACL PNL-PDL. 23,3% nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare.

Citeste si: ARMATA SI BISERICA, INSTITUTIILE IN CARE ROMANII AU CEA MAI MARE INCREDERE – INSCOP

La intrebarea “Romania ar fi guvernata mai bine daca actualul guvern ar fi inlocuit de un alt guvern format de partidele din opozitie (PNL, PDL)?” 40,4% dintre respondenti declara ca Romania nu ar fi mai bine guvernata, in timp ce 29% spun ca Romania ar fi mai bine guvernata. 30,6% nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare.

Sursa foto: inscop.ro