SONDAJ IRES: Increderea in IOHANNIS a crescut spectaculos. PONTA, in cadere libera. FOTO

Increderea populatiei in Klaus Iohannis cunoaste o crestere spectaculoasa din perioada de dinaintea campaniei si pana la anuntarea victoriei sale in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, de la 25% dintre intervievati care aveau multa sau foarte multa incredere in el inainte de campania electorala la 61% dintre acestia care dau aceleasi raspunsuri in urma organizarii celui de -al doilea tur de scrutin, potrivit celui mai recent sondaj de opinie realizat de IRES dupa alegerile prezidentiale.

Increderea in Victor Ponta, pe de alta parte, prezinta o scadere in urma pierderii alegerilor, ajungand de la 33% la 27%.

Klaus Iohannis se bucura de incredere in proportie mai ridicata din partea barbatilor, a tinerilor si a persoanelor cu studii superioare. Regiunea tarii unde are cel mai ridicat scor de incredere, asa cum este de asteptat, este Transilvania (foarte multa + multa incredere – 69,3%), iar cea unde se bucura de cel mai scazut scor este Sudul tarii (foarte multa + multa incredere – 55,7%). De asemenea, Klaus Iohannis se bucura de increderea a 28,5% dintre votantii lui Victor Ponta. Victor Ponta, pe de alta parte, se bucura de increderea a doar 6,7% dintre votantii lui Klaus Iohannis.

Sursa foto: realitatea.net