Sondaj IRES: Romanii cred ca 1 MAI se sarbatorea mai frumos in timpul comunismului

Majoritatea romanilor cred ca 1 MAI se sarbatorea mai frumos inainte de 1989, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES).

Astfel, 49 la suta dintre cei care au participat la studiu au spus ca Ziua Internationala a Muncii se sarbatorea mai frumos inainte de 1989 in timp ce 25 la suta dintre respondenti au afirmat ca 1 MAI se sarbatoreste mai frumos acum. Pentru 9 la suta dintre cei intervievati, ziua de 1 MAI se sarbatoreste acum la fel de frumos ca inainte de 1989.

Totodata, 89 la suta dintre respondenti considera ca este potrivit ca 1 MAI sa fie sarbatorit printr-o zi libera, o parere contrara avand 10 la suta dintre cei intervievati.

Citeste si: 1 MAI: Cati BANI vor cheltui romanii care petrec minivacanta in statiuni

Numai 68 la suta dintre participantii la studiu au spus insa ca au zilele libere in perioada PASTI – 1 MAI, iar 25 la suta dintre ei au declarat ca nu sunt in aceasta situatie.  

Pe de alta parte, 87 la suta dintre respondenti au afirmat ca nu pleaca nicaieri in perioada PASTI – 1 MAI, un raspuns afirmativ la aceasta intrebare fiind dat de 12 la suta dintre cei intervievati.

Dintre cei care au spus ca vor pleca undeva, 85 la suta o vor face in Romania, iar 15 la suta, in strainatate.

De asemenea, 60 la suta dintre cei care au luat parte la studiu au spus ca nu vor iesi la iarba verde de 1 MAI, acest lucru urmand sa il faca 37 la suta dintre respondenti.

Citeste si: 1 MAI. Romanii mananca 30 de MILIOANE DE MICI in perioada minivacantei

In plus, 47 la suta dintre cei care au raspuns la sondaj au afirmat ca nu vor pregati mici si gratare de 1 MAI, iar 42 la suta au spus ca o vor face. Totodata 7 la suta dintre intervievati au spus ca nu vor pregati mici si gratare, dar ca vor cumpara.

Sondajul a fost realizat in data de 17 aprilie, pe un esantion de 1.384 persoane cu varste peste 18 ani. Marja de eroare este de ±2,7 la suta. Sondajul a fost realizat la comanda Digi24.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro