SONDAJ IRES: Romanii cred ca tara are nevoie de o SCHIMBARE

ROMANII cred ca tara are nevoie de schimbare mai degraba decat de stabilitate (57% vs. 39%), releva un studiu IRES.

Potrivit cercetarii, aproape 7 din 10 ROMANI nu stiu cu cine vor vota la alegerile prezidentiale din toamna, pentru ca nu se cunosc candidatii. Doar 27% dintre cei chestionati spun ca stiu sigur pe cine vor vota.

Citeste si: SONDAJ IRES: ROMANII O VAD PE ELENA UDREA IN FRUNTEA PMP

O treime dintre participantii la studiu (32%) spun ca acel candidat pe care l-au votat la alegerile prezidentiale a castigat de fiecare data. 40% dintre respondenti au recunoscut ca, cel putin o data, personalitatea politica pe care au votat-o la prezidentiale nu a ajuns in turul al doilea. 74% dintre acestia spun ca, atunci cand s-a intamplat ca favoritul lor sa nu ajunga in turul 2, au mers totusi la vot si au votat un alt candidat.

Aproape 8 din 10 ROMANI spun ca se vor informa cu privire la programele candidatilor la alegerile prezidentiale din acest an.

In cazul alegerilor prezidentiale, respondentii apreciaza ca: programul este mai important decat personalitatea candidatului — 53% vs. 23%; personalitatea este mai importanta decat partidul — 56% vs. 28%; echipa pe care o aduce la conducere candidatul este mai importanta decat candidatul in sine — 50% vs. 21%.

Citeste si: MAI: CATE ARME DE FOC AU ROMANII

In ceea ce priveste importanta profesiei candidatului la alegerile prezidentiale, 54% dintre participantii la studiu considera ca aceasta este importanta, in timp ce 46% cred ca aceasta nu conteaza.

Studiul citat de Agerpres a fost realizat pe un esantion de 1.107 indivizi de 18 ani si peste. Tipul esantionului: multistratificat, probabilist, reprezentativ la nivel national. Reprezentativitate: eroare maxima tolerata de ą 3%. Perioada anchetei: 5 iunie 2014.

Sursa foto: gandul.info