SONDAJ IRES: Romanii o vad pe Elena Udrea in fruntea PMP

Cei mai multi dintre romani o vad pe Elena Udrea in fruntea Partidului Miscarea Populara (PMP), potrivit unui sondaj IRES. Acelasi sondaj arata ca rezultatele PMP la europarlamentare sunt bune si foarte bune, cu atat mai mult cu cat este un partid nou-infiintat. 

La intrebarea “Cine credeti dumneavoastra ca ar trebui sa devina presedintele PMP?”, IRES a inregistrat urmatoarele rezultate: Elena Udrea – 27%, Cristian Diaconescu – 23%, Cristian Preda – 11%, Theodor Baconschi – 8% si Eugen Tomac – 1%.

Citeste si: Simona Man, de la “Mireasa pentru fiul meu” la Palatul Victoria

“1 din 5 respondenti nu stiu cine ar trebui sa fie liderul PMP. Elena Udrea, mai degraba, este favorita celor care la alegerile parlamentare voteaza cu UDMR, PMP sau PNL. Cristian Diaconescu este preferat de cei care voteaza cu PSD+UNPR+PC, PDL sau cu alt partid. Cristian Preda este indicat drept favorit cu precadere de catre votantii PDL”, se arata in prezentarea sondajului IRES.

Citeste si: Colegiul National al PMP se reuneste pentru a valida lista finala a candidatilor la conducerea partidului

In ce priveste parerea romanilor privind rezultatul PMP la alegerile europarlamentare din 25 mai, scorul este vazut ca “foarte bun” de 12%, “bun” de 39%, “slab” de 30% si “foarte slab” de 16%.

Sondajul are o marja de eroare de ±2,8% si a fost realizat prin metoda CATI in perioada 2-5 iunie pe un esantion de 1.281 persoane.