SONDAJ: MAJORITATEA ROMANILOR cred ca PRIMA DOAMNA ar trebui sa-si asume un ROL MAI VIZIBIL

MAJORITATEA ROMANILOR au o parere pozitiva despre sotia presedintelui KLAUS IOHANNIS, CARMEN IOHANNIS, si considera ca ar fi un lucru bun ca aceasta sa isi asume un ROL MAI VIZIBIL in societatea romaneasca, in special prin implicarea in acte de caritate, initiative culturale sau educationale, potrivit unui sondaj realizat de INSCOP.

Astfel, 26,1 la suta dintre romani declara ca au o parere foarte buna despre CARMEN IOHANNIS, iar 41,9 la suta o parere buna. Cumulat, 68 la suta dintre respondenti declara ca au o parere pozitiva (buna si foarte buna) despre PRIMA DOAMNA.

Sondajul releva ca 24,3 la suta dintre cei chestionati au o parere “nici buna, nici proasta” despre sotia presedintelui, in timp ce 1,1 la suta dintre respondenti au o parere proasta, iar 0,5 la suta foarte proasta.

Citeste si: PENIBIL CARMEN IOHANNIS a incercat sa-si faca un SELFIE in BAZILICA SFANTUL PETRU

Cumulat, 1,6 la suta dintre romani au o parere proasta si foarte proasta despre PRIMA DOAMNA. 6,1 la suta dintre cei chestionati au raspuns ca nu stiu sau nu au raspuns.

Cercetarea releva ca 57,3 la suta dintre romani cred ca ar fi un lucru bun ca PRIMA DOAMNA sa isi asume un ROL MAI VIZIBIL in societatea romaneasca, in timp ce 23,2 la suta considera ca nu ar fi un lucru bun, iar 19,5 la suta nu stiu sau nu raspund.

De asemenea, 52,5 la suta dintre respondenti cred ca sotia presedintelui ar trebui sa se ocupe de acte de caritate, initiative culturale sau proiecte educationale, iar 22,1 la suta considera ca nu ar trebui sa faca nimic deosebit, ci ar trebui sa ramana cat mai retrasa din viata publica. O proportie de 16,3 la suta sunt de parere ca PRIMA DOAMNA ar trebui sa participe doar la evenimente de protocol, ca sotie a presedintelui. 9,1 la suta dintre respondenti au ales varianta nu stiu sau nu raspund.

Citeste si: CARMEN IOHANNIS a actionat in judecata INSTITUTIILE STATULUI

Barometrul INSCOP — ADEVARUL despre Romania a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevarul, in perioada 23-30 aprilie.

Volumul esantionului a fost de 1.085 de persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de ± 3 la suta, la un grad de incredere de 95 la suta.

Sursa foto: obiectiv.info