SONDAJ: Romanii se simt protejati de ALIANTA NATO

Majoritatea romanilor considera ca tara noastra este PROTEJATA in situatia unui conflict in regiune de calitatea de membru NATO, iar 49,3% sunt de acord cu cresterea cheltuielilor pentru Aparare, arata un SONDAJ INSCOP dat publicitatii joi.

Potrivit sursei citate, 60,2% dintre romani considera ca suntem PROTEJATI, in timp ce 25,5% dintre respondenti considera ca apartenenta la NATO nu PROTEJEAZA Romania. Tototdata, 14,3% nu au stiut sa raspunda sau nu au raspuns.

SONDAJUL mai releva ca, desi aproape jumatate dintre romani sunt de acord cu cresterea bugetului Apararii, 33% nu sunt de acord. 17,4% din cei intervievati nu au raspuns sau nu au stiut sa raspunda. 

Citeste si: SONDAJ IRES: ROMANII CRED CA 1 MAI SE SARBATOREA MAI FRUMOS IN TIMPUL COMUNISMULUI

Potrivit INSCOP, 29,5% dintre respondenti se declara foarte ingrijorati si 32,4%, ingrijorati de conflictul dintre Ucraina si Rusia. Sunt putin ingrijorati 24,7% dintre respondenti, in timp ce 11% nu sunt deloc ingrijorati. 0,8% spun ca nu au auzit de conflict, in timp ce 1,6% nu stiu sau nu raspund.

In ceea ce priveste relatiile romano-ruse, 44,9% dintre cei intervievati in urma SONDAJULUI considera ca acestea vor ramane la fel in urmatoarea perioada. 31,6% cred ca relatiile se vor inrautati, in timp ce 9% cred ca se vor imbunatati. Nu stiu sau nu raspund 14,5% dintre respondenti.

Citeste si: SONDAJ: 52% DINTRE ROMANI SE DECLARA INTERESATI DE ALEGERILE EUROPARLAMENTARE

SONDAJUL a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului “Adevarul” in perioada 1-7 mai. Eroarea maxima admisa a datelor sondajului este de ą 3%, la un grad de incredere de 95%, esantionul fiind de tip multistratificat, probabilistic.

Volumul esantionului a fost de 1.056 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani.

Sursa foto: homevideo.icarusfilms.com