Sondajul care da peste cap REZULTATUL ALEGERILOR PREZIDENTIALE

Un nou SONDAJ realizat in perioada 15-16 octombrie de catre IRES, casa de sondare coordonata de sociologul Vasile Dancu, arata ca romanii isi schimba optiunea la vot in ultimul moment.

Potrivit cifrelor furnizate de IRES dupa intervievarea unui numar de 1080 de persoane, prin modalitatea CATI, 36% dintre romanii care stiu cu cine vor vota la alegerile prezidentiale si-au schimbat optiunea in ultima luna, iar o treime dintre ei, adica 12% au facut-o chiar in ultima saptamana, relateaza Digi24.ro, citat de psnews.ro.

Citeste si: DEZBATERE ELECTORALA PENTRU ALEGERILE PREZIDENTIALE. IPP INVITA PRINCIPALII CANDIDATI SA PARTICIPE LA O DEZBATERE INAINTE DE PRIMUL TUR

Esantionul a fost unul de 1080 de persoane, iar eroarea maxima acceptata este de 3%.

In acest context, ramane de vazut cum vor evolua optiunile electorale pe fondul scandalurilor publice in care sunt implicati principalii competitori pentru functia de presedinte al Romaniei, Victor Ponta si Klaus Iohannis.

PSD este macinat de conflictul intern izbucnit dupa ce a fost anuntat tandemul Dragnea- Ghita pentru a prelua sefia PSD, iar Iohannis se confrunta cu problema legata de incompatibilitatea gasita de ANI.

De asemenea, un sondaj IRSCOP precizeaza faptul ca 41% dintre  cetateni voteaza candidatul la presedintie in functie de partidul din care face parte. Procentul se refera doar la cei 58% dintre alegatori care sunt hotarati pe cine aleg la scrutinul din noiembrie.

INSCOP: MAI MULTI BARBATI DECAT FEMEI LA VOTUL DIN TURUL I

Sursa foto: psnews.ro