SONDAJUL PNL pentru desemnarea CANDIDATULUI LA PREZIDENTIALE va fi finalizat in aproximativ DOUA SAPTAMANI

Sondajul comandat de PNL pentru stabilirea CANDIDATULUI LA PREZIDENTIALE dintre KLAUS IOHANNIS si CRIN ANTONESCU ar urma sa fie finalizat in aproximativ DOUA SAPTAMANI, iar decizia de la nivelul Delegatiei Permanente asupra persoanei sustinute de PNL va fi luata in jurul datei de 20 iulie.

“Va fi o cercetare sociologica care va dura probabil in jur de DOUA SAPTAMANI, este un termen pe care casele respective de sondare il vor dispune, nu este un lucru pe care noi sa-l stabilim (…) Probabil ca in zilele care urmeaza va fi demarat sondajul de opinie. Ne dorim sa avem niste date sociologice, pentru ca, pe langa sprijinul politic, vrem sa avem cel mai bun candidat”, a afirmat Alina Gorghiu, purtatorul de cuvant al PNL.

Gorghiu a sustinut ca membrii comisiei tehnice, compusa din Dan Mihalache, Eduard Hellvig si Dan Motreanu, va stabili criteriile pentru cercetarea sociologica, acestea urmand sa fie prezentate celor doi candidati testati, KLAUS IOHANNIS si CRIN ANTONESCU.

Citeste si: ALINA GORGHIU este noul purtator de cuvant al PNL

Ea a precizat ca in sedinta BPN nu au fost prezentate criteriile in functie de care vor fi realizate cercetarile sociologice.

Gorghiu a mai afirmat ca Antonescu nu a solicitat un vot al Biroului Politic asupra propunerii sale de renuntare la sondajul de opinie comandat de PNL.

”In momentul in care saptamana trecuta s-a luat hotararea de a demara cercetarea sociologica, un lucru foarte important care a stat la baza acestei hotarari a fost argumentul ca niciun partid mare, niciun partid normal din Romania care doreste un viitor bun pentru Presedintia Romaniei nu demareaza nimic fara sa aiba niste informatii despre candidati”, a argumentat purtatorul de cuvant al PNL.

Pe de alta parte, vicepresedintele PNL LUDOVIC ORBAN a sustinut ca decizia Biroului Politic al partidului privind realizarea unui sondaj de opinie pentru prezidentiabilul PNL nu poate fi schimbata de la o saptamana la alta.

Citeste si: ANTONESCU cere Delegatie Permanenta de urgenta pentru desemnarea candidatului la Cotroceni

”Decizia constituirii echipei tehnice, care sa coordoneze procesul de elaborare a cercetarii sociologice, este o decizie care a fost luata in unanimitate in BPN, nu s-a solicitat ca propunere introducerea pe ordinea de zi sau modificarea aceste decizii a BPN. A fost un punct de vedere al domnului Antonescu pe care, in mod evident, BPN, consecvent deciziei politice pe care a luat-o nu mai tarziu de saptamana trecuta, a continuat procedura asa cum a fost ea stabilita de saptamana trecuta”, a afirmat Orban.

Vicepresedintele PNL a mentionat ca sondajul comandat de PNL va fi realizat cu trei case de sondare a opiniei publice, insa a refuzat sa precizeze numele instititiilor.

”Va intra in teren (cercetarea sociologica – n.r.), dupa informarea prezentata, de maine si cel probabil va fi gata in termen de 10 zile, asta este termenul stabilit. Ca nu vor fi 10 zile, ca vor fi 11 sau 12 zile, urmeaza sa aflam. Termenul stabilit este de zece zile (…) Oricum, pielea lui Ponta este deja pusa pe bat, oricum PNL va desemna candidatul cu cele mai mari sanse sa castige alegerile prezidentiale si in mod evident in alianta cu Partidul Democrat vom castiga aceste alegeri prezidentiale”, a mai spus vicepresedintele PNL, citat de Mediafax.

Orban a estimat ca reuniunea Delegatiei Permanente a PNL pentru stabilirea candidatului la prezidentiale va avea loc in jurul datei de 20 iulie.

Sursa foto: theodora0303.wordpress.com