Sorin Alexandrescu, seful Antena Group, afla astazi daca va fi cercetat in libertate

Zi importanta pentru seful Antena Group, Sorin Alexandrescu, al carui recurs se judeca joi. Tribunalul Bucuresti va decide daca Sorin Alexandrescu, acuzat de santaj, va fi cercetat in libertate sau va ramane in continuare in arest pentru inca 24 de zile.

Potrivit DNA, directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este urmarit penal pentru santaj si a primit un mandat de arestare pentru 29 de zile, dupa ce, in perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, l-ar fi constrans pe administratorul RCS&RDS sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de seful Antena. In caz contrar, Alexandrescu l-ar fi amenintat ca va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru reprezentantul companiei de cablu.

„Inculpatul Alexandrescu George Sorin, director general al Antena TV Group, a constrans, in mod repetat, partea vatamata (…), amenintand-o cu darea in vileag a unor fapte compromitatoare pentru aceasta de natura a-i afecta viata personala si cariera profesionala. In aceasta modalitate, cel in cauza a urmarit sa-l determine sa semneze un contract avand ca obiect retransmisia si distributia prin satelit a programelor apartinand Antena TV Group in conditii prestabilite, respectiv pe o perioada de 5 ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane euro/anual, ceea ce implica incasarea unui pret de 0,6 euro/lunar/abonat”, scriu procurorii in referatul cu propunere de arestare preventiva a lui Sorin Alexandrescu, inaintat instantei.

Sorin Alexandrescu, a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Imediat dupa anuntarea sentintei, avocatul lui Alexandrescu a facut recurs la decizia de arestare preventiva, recurs care se judeca astazi.

Foto: paginademedia.ro