SORIN APOSTU, condamnat definitiv la 4 ani si 6 luni de inchisoare

Fostul primar de Cluj, Sorin Apostu

Sorin Apostu, fost primar al Clujului, a fost condamnat definitiv, luni, la 4 ani si 6 luni de inchisoare, fiind acuzat de mai multe infractiuni de coruptie, respectiv de luare de mita in schimbul carora a acordat mai multe contracte preferentiale cu Primaria Cluj Napoca. Decizia data astazi de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) este definitiva.

Urmeaza ca Sorin Apostu sa se predea la sectia de politie din raza de domiciliu.

Decizia a fost amanata pana acum de mai multe ori. Pe fond, Sorin Apostu a fost condamnat de Curtea de Apel Targu Mures la trei ani si sase luni de inchisoare. El a stat 11 luni inchis, si a fost eliberat in septembrie 2012.

Citeste si: Consilierul RARES VASILE POP este URMARIT PENAL pentru ABUZ in SERVICIU, SANTAJ si MITA

In acelasi dosar, Monica Apostu, sotia fostului primar al Clujului, a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare, iar omul de afaceri Calin Stoia a fost achitat.

Sorin Apostu a fost trimis in judecata pentru luare de mita, trafic de influenta, complicitate si instigare la spalare de bani, complicitate si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, toate in forma continuata, si primire de foloase necuvenite.