SORIN BLEJNAR, fostul sef al ANAF, ARESTAT PREVENTIV pentru TRAFIC de INFLUENTA

SORIN BLEJNAR, fost sef al ANAF a fost adus, luni, cu escorta la DNA Ploiesti. El nu a facut declaratii inainte sa intre la intalnirea cu procurorii, dar potrivit unor surse judiciare ar avea calitatea de suspect intr-un dosar al procurorilor DNA.

UPDATE 2: Fostul sef al ANAF SORIN BLEJNAR a fost ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta. Decizia data marti seara de Tribunalul Prahova nu este definitiva, informeaza Antena3.

SORIN BLEJNAR este acuzat ca ar fi intervenit in 2011 pentru favorizarea unei firme de IT care a obtinut un contract cu ANAF. Lui Blejnar si unor subalterni le-ar fi revenit 20% din valoarea totala. Mai exact, ei ar fi impartit 13.172.520 de lei. Dupa emiterea mandatului de arestare pe numele sau, SORIIN BLEJNAR a anuntat ca se preda si ulterior a fost preluat din Tancabesti de catre un filtru al Politiei. Fostul sef al ANAF va fi dus mai intai la IPJ Prahova, in municipiul Ploiesti, pentru formalitati, iar apoi in arestul IPJ Prahova, situat in municipiul Campina.

UPDATE 1: SORIN BLEJNAR, a fost retinut luni dupa-amiaza de procurorii DNA Ploiesti, dupa ce a fost audiat aproape cinci ore, intr-un nou dosar in care este acuzat de TRAFIC de INFLUENTA.

La iesire, fostul sef ANAF a spus ca nici macar nu il cunoaste pe cel care a facut denuntul: “Cine asculta niste denunturi ale unor oameni cu probleme poate sa ia masuri daca are putere”. In plus, SORIN BLEJNAR a spus ca este “total” nevinovat.

SORIN BLEJNAR este acuzat ar fi intervenit in 2011 pentru favorizarea unei firme de IT. Firma a obtinut astfel contractul cu Fiscul si lui SORIN BLEJNAR si unor subalterni le-ar fi revenit 20% din valoarea totala, adica peste 13 milioane de lei. Potrivit DNA, faptele ar fi avut loc in perioada 2011-2012. Banii au fost primiti prin intermediul unei firme controlate de SORIN BLEJNAR si de ceilalti functionari, suma totala fiind de 13.172.520 de lei.

STIRE INITIALA

SORIN BLEJNAR a fost adus cu mandat din Bucuresti la Directia Anticoruptie din Ploiesti de catre politisti de la operatiuni speciale. Potrivit unor surse judiciare, SORIN BLEJNAR este inculpat intr-un nou dosar penal. SORIN BLEJNAR este audiat luni de procurorii DNA Ploiesti intr-un dosar privind favorizarea unei firme din domeniul IT, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. 

Potrivit surselor citate, faptele au fost comise in anul 2011, cand SORIN BLEJNAR se afla la conducerea ANAF. El ar fi acceptat atunci promisiunea unor sume de bani de la administratorul unei firme, in schimbul sprijinului pentru obtinerea unui contract de furnizare si servicii IT. 
In acelasi dosar este vizat si un fost director de achizitii din cadrul ANAF, asupra caruia SORIN BLEJNAR si-ar fi exercitat influenta pentru incheierea contractului cu firma din domeniul IT, conform surselor judiciare, citate de Agerpres.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro ca este vorba de Dan Stroe, fostul director de achizitiii din ANAF, implicat in 2012 intr-un dosar privind o evaziune de 40 milioane de euro. Anchetatorii DIICOT au gasit atunci la Stroe acasa un seif cu 600.000 de euro, relata Mediafax in iulie 2012.

SORIN BLEJNAR a fost condamnat in luna iunie, in prima instanta, la cinci ani INCHISOARE cu EXECUTARE in dosarul ‘Motorina’, in care este acuzat alaturi de sotii Radu si Diana Nemes de complicitate la evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat.

Sursa foto: realitatea