SORIN BLEJNAR, fostul sef al ANAF, AUDIAT la DNA in dosarul Marta

SORIN BLEJNAR se afla la DNA

SORIN BLEJNAR a fost citat in dosarul privind disparitia lui CODRUT MARTA, fostul sau sef de cabinet.

Fostul sef al ANAF SORIN BLEJNAR s-a prezentat luni la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), fiind citat in dosarul in care este cercetat alaturi de fostul sau sef de cabinet CODRUT MARTA si sotii DIANA si RADU NEMES pentru evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat.

Citeste si: RADU NEMES, dus la Curtea de Apel Bucuresti pentru arestare

La intrarea in sediul DNA, Blejnar nu a facut declaratii presei.

Citeste si: Disparitia lui Codrut Marta i-a adus la Parchet pe Blejnar si Schwartzenberg

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca procurorii ii vor aduce la cunostinta lui SORIN BLEJNAR o schimbare de incadrare juridica, respectiv ca fapta pentru care a fost acuzat va fi reincadrata in baza prevederilor din noul Cod penal.

SORIN BLEJNAR este cercetat de Directia Nationala Anticoruptie in dosarul de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro, alaturi de fostul sau sef de cabinet, CODRUT MARTA, fostul sef al Autoritatii Nationale a Vamilor Viorel Comanita, fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna Constanta Dan Secareanu, de sotii RADU si DIANA NEMES si de mai multi administratori de firme.

Blejnar este acuzat de procurorii DNA ca ar fi sprijinit, din mai 2011 pana in iulie 2012, un grup infractional care ar fi initiat un amplu mecanism evazionist vizand sustragerea de la plata accizelor a unor cantitati de motorina vandute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

RADU NEMES, considerat de procurori coordonatorul grupului infractional organizat, si DIANA NEMES, administrator la SC Excella Real Grup SRL, sunt acuzati de complicitate la evaziune fiscala.

Sursa foto: dcnews.ro