SORIN BLEJNAR se apara: M-am transformat din INVINUIT in SUSPECT, dar sunt NEVINOVAT

SORIN BLEJNAR, fostul sef al ANAF, a declarat, luni, la iesirea din sediul DNA dupa audierea in dosarul de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro, ca anchetatorii i-au modificat incadrarea juridica a faptelor, prin prisma noilor coduri.

Blejnar a spus ca faptele au fost reincadrate la infractiuni aflate in noul Cod penal, dar ca acuzatiile sunt aceleasi.

El a adaugat ca s-a modificat si calitatea sa in dosar, din invinuit in suspect, asa cum prevede noul Cod de procedura penala, si ca a dat o declaratie, prin care a reiterate faptul  ca este nevinovat.

Citeste si: SORIN BLEJNAR, fostul sef al ANAF, AUDIAT la DNA in dosarul Marta

Fostul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala a stat in sediul central al DNA aproximativ o ora.

Sorin Blejnar este cercetat DNA in dosarul de evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro, alaturi de fostul sau sef de cabinet, Codrut Marta, fostul sef al Autoritatii Nationale a Vamilor Viorel Comanita, fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna Constanta Dan Secareanu, de sotii Radu si Diana Nemes si de mai multi administratori de firme.

Citeste si: RADU NEMES, dus la Curtea de Apel Bucuresti pentru arestare

Blejnar este acuzat de procurorii DNA ca ar fi sprijinit, din mai 2011 pâna in iulie 2012, un grup infractional care ar fi initiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor a unor cantitati de motorina vandute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

Radu Nemes, considerat de procurori coordonatorul grupului infractional organizat, si Diana Nemes, administrator la SC Excella Real Grup SRL, sunt acuzati de complicitate la evaziune fiscala.

Sursa foto: arq.ro