Sorin Campeanu, ministrul propus al Educatiei: Asteptam ca Universitatea Bucuresti sa solicite retragerea titlului si vom actiona in consecinta. Vom discuta cu departamentul juridic

Sorin Campeanu

Sorin Campeanu, ministrul propus al Educatiei si Cercetarii, a declarat pentru hotnews.ro ca asteapta ca Universitatea Bucuresti sa solicite retragerea titlului de doctor in drept acordat in anul 2003 lui Victor Ponta, titlu la care premierul a anuntat marti, printr-o scrisoare adresata rectorului Universitatii Bucuresti, ca renunta. Scrisoarea a publicat-o si pe Facebook. Sorin Campeanu a aratat ca se va discuta cu departamentul juridic de la minister si se va actiona in consecinta.

Sorin Campeanu a declarat, pentru hotnews.ro, ca “solicitarea de la premierul Victor Ponta am primit-o si noi, la Ministerul Educatiei, si Universitatea din Bucuresti. Pentru moment, apreciez semnificatia gestului primului ministru, iar pentru completari vom discuta cu departamentul juridic de la minister, pentru a vedea modalitatea in care se va pune in practica, in care se va solutiona aceasta cerere a premierului”.

Citeste si: FOTO PLAGIATORUL VICTOR PONTA ar renunta la TITLUL de DOCTOR, dar NU POATE

Amintim ca premierul Victor Ponta a publicat astazi o scrisoare pe care i-o adreseaza rectorului Universitatii din Bucuresti, prin care il “notifica” pe acesta ca renunta la titlul de doctor in drept acordat in anul 2003, pentru ca “de astazi avem un nou Ministru al Educatiei si Cercetarii si imi doresc ca mandatul acestuia sa fie plin de succes in atingerea obiectivelor sale, fara a fi perturbat de o tema care in timp a devenit eminamente politica”.

Universitatea din Bucuresti (UB) i-a transmis marti un raspuns premierului VICTOR PONTA la scrisoarea prin acesta anunta ca renunta la titlul de DOCTOR in drept acordat de institutia de invatamant superior in anul 2003.

Astfel, UB afirma in RASPUNS ca va intreprinde “toate demersurile legale necesare”, in acord cu solicitarea premierului.

Citeste si: PROTESTE AMPLE IN TARA. Manifestantii au scandat “Plagiatorul ne fura viitorul” si “Klaus, Klaus, Klaus, scapa-ne de Mickey Mouse!” VIDEO

“Am primit scrisoarea dumneavoastra prin care ne aduceti la cunostinta ca renuntati la titlul de Doctor in Drept. Am apreciat sinceritatea tonului din scrisoarea dumneavoastra si buna-credinta cu care, acum, luati in considerare demersul Universitatii din Bucuresti si decizia Comisiei de Etica din 2012. Cu privire la renuntarea la titlul de Doctor in Drept, ce v-a fost acordat in 2003, va anuntam ca Universitatea din Bucuresti va intreprinde toate demersurile legale necesare, in acord cu solicitarea dumneavoastra”, se spune in scrisoarea UB.

Citeste aici scrisoarea integrala