RASTURNARE DE SITUATIE! Pe cine propune Ponta ca ministru al Educatiei

Guvernul Ponta 4

Rasturnare de situatie in scenariul formarii noului Guvern Ponta 4. Daca pana acum se stia ca la Ministerul Educatiei Nationale (MEN) va ramane actualul ministru Remus Pricopie, iata ca lucrurile se schimba. Surse politice au declarat pentru HotNews.ro ca Sorin Campeanu, rectorul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti si presedintele Consiliului National al Rectorilor, este propunerea lui Victor Ponta ca ministru al Educatiei.

Asta dupa ce, in urma cu doua zile, s-a decis in cadrul negocierilor ca Remus Pricopie sa ramana in functia de ministru al Educatiei. Datele s-au schimbat dupa ce, sustine sursa citata, presedintele PC, Daniel Constantin, a renuntat la portofoliul de vicepremier si a cerut Ministerul Educatiei si Ministerul Agriculturii.

In urma negocierilor sustinute pana la momentul transmiterii acestei stiri, premierul a decis ca portofoliul de la Ministerul Educatiei sa fie cedat Partidului Conservator, care il va sustine in functia de ministru pe Sorin Campeanu, rectorul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti.

Mondo News iti recomanda si: LISTA MINISTRILOR din NOUL GUVERN PONTA 4

O alta decizie care vizeaza Ministerul Educatiei este comasarea ministerului cu cel al Cercetarii.

Amintim ca noul Guvern Ponta 4 va fi prezentat, duminica, in sedinta Comitetului Executiv National (CExN) a PSD. Presedintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Victor Ponta, va prezenta noua formula a Guvernului restructurat, ca mai apoi sa fie prezentata in Parlament luni, 15 decembrie.

Toate propunerile de ministru urmeaza sa fie votate astazi in cadrul Comitetul Executiv al PSD, dar si de grupurile parlamentare. Maine urmeaza sa aiba loc audierile ministrilor in Parlament, iar luni seara este preconizat votul in Parlament.

Citeste si: NOUL GUVERN PONTA 4: PREMIERUL, INDEMNAT DE UNII DEPUTATI PSD SA FACA UN GUVERN CU OAMENI TINERI, INTEGRI SI PROFESIONISTI

Noul Guvern va avea in componenta sa PSD, UNPR si PC, plus oameni de la partidul lui Calin Popescu Tariceanu, partid care nu este insa recunoscut oficial la Tribunal sub numele de PLR, ci sub cel al Partidului National al Mediului. Discutiile pe marginea noului Cabinet si al Programului de guvernare pentru perioada 2015-2016 s-au purtat in cadrul sedintei Coalitiei de vineri, dar si in cursul saptamanii, la Palatul Victoria, in cadru restrans.