SORIN CIMPEANU a anuntat cand vor fi organizate CONCURSURI pentru POSTURILE din INSPECTORATELE SCOLARE

Ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, SORIN CIMPEANU, a declarat, marti, ca pe 9 februarie va fi lansat anuntul public pentru CONCURSURILE de ocupare a POSTURILOR de inspectori scolari generali, apoi pentru celelalte posturi din sistem.

“Sunt interimari de foarte mult timp, iar stabilitatea in sistem este un lucru mult asteptat. Intentionam chiar pe 9 februarie sa lansam anuntul public de lansare a concursului, mai intai pentru inspectorii scolari generali, urmat pe 20 martie, daca validam calendarul in acest fel, pentru inspectori generali adjuncti si pentru directori casa corp didactic, urmat intr-o succesiune fireasca de concursul pentru ocuparea pe baza de competente a posturilor de director de unitati de invatamant preuniversitar”, a spus SORIN CIMPEANU, la sediul Ministerului Dezvoltarii Regionale, raspunzand unei intrebari.

Citeste si: SCHIMBARI DIN FUNCTII la ANAF

El s-a pronuntat pentru asigurarea stabilitatii sistemului, argumentand ca este necesara pentru implementarea unor planuri manageriale de dezvoltare a scolilor romanesti. Ministrul a aratat ca aceasta implementare depinde de ocuparea posturilor mentionate, intrucat prin intermediul lor este gestionat sistemul de educatie.

Citeste si: GRADATIA DE MERIT PENTRU PROFESORI 2015. METODOLOGIA si criteriile de acordare a gradatiei de merit

Sursa foto: puterea.ro