SORIN CIMPEANU: Am lansat in DEZBATERE PUBLICA proiectul de la care va pleca LEGEA EDUCATIEI

Ministrul Educatiei, SORIN CIMPEANU, a declarat luni ca a fost lansat in DEZBATERE PUBLICA proiectul premergator LEGII EDUCATIEI, care, la fel ca legea familiei, arata el, trebuie sa fie rezultatul unei dezbateri profunde, profesioniste si transparente.

“Este de astazi in dezbatere publica acel proiect de la care se pleaca — sunt doar idei lansate in dezbatere, este un proiect care are o oarecare vechime, aflat pe agenda Parlamentului, singurul care putea fi luat in discutie, cu bune si cu rele, un proiect ce va putea sa ramâna pâna la final in proportie de 90-80-70-60-50-40%, nu stiu, nu ma antepronunt, tocmai asta este rolul dezbaterilor pe care le-am declansat incepând cu ziua de astazi”, a spus SORIN CIMPEANU luni, cu ocazia unei actiuni a Partidului Conservator in parcul Herastrau, cu ocazia Zilei Copilului.

Citeste si: CAMPEANU: PROIECTUL pentru noua Lege a EDUCATIEI, in DEZBATERE PUBLICA in iunie

Ministrul Educatiei a aratat ca nu este normal sa existe si evaluare nationala la clasa a opta, si examen de admitere la liceu.

“O sa vedem care este varianta cea mai potrivita, asteptata de sistem. Proiectul urmeaza sa fie definitivat pâna la finele acestui an”, a precizat SORIN CIMPEANU.

Citeste si: SORIN CIMPEANU: O NOUA LEGE A EDUCATIEI ar putea fi finalizata pana la sfarsitul anului