SORIN CIMPEANU, despre decizia in CAZUL PROFESORULUI care isi FOTOGRAFIA ELEVELE LA TOALETA

Ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, SORIN CIMPEANU, a declarat joi, la Cluj, referitor la incidentul petrecut la scoala 164 din Bucuresti, ca va ANALIZA DECIZIA Consiliului de Administratie a scolii, care a decis SANCTIONAREA CU 10% a profesorului care si-a FOTOGRAFIAT ELEVII LA TOALETA.

Ministrul a declarat, intr-o conferinta de presa, ca sanctiunile prevazute de lege in asemenea cazuri sunt aplicate in functie de cateva criterii, de gravitate.

‘Sanctiunile care pot fi acordate sunt pe mai multe paliere in functie de gravitatea lor, gravitatea fiind apreciata de CA al scolii. Sistemul educatiei e structurat pe urmatoarele paliere: Ministerul Educatiei — ministrul Educatiei, inspectoratele scolare, scoala si CA al scolii, profesorul. Nu exista posibilitatea de a sari aceste trepte. Sunt in deplin dezacord cu aceste proceduri din partea unora dintre colegii nostri dascali si o sa analizam decizia CA, plecand de la faptul ca profesorul a recunoscut ca a dorit sa fie o forma de amenintare la adresa copiilor. Formele de amenintare nu fac parte dintre instrumentele educationale pe care le folosim’, a spus ministrul.

CITESTE SI: SOCANT UN PROFESOR DE LA SCOALA 164 DIN CAPITALA, ACUZAT CA FOTOGRAFIAZA ELEVE DE CLASA A IIA IN WC-UL INSTITUTIEI

In cursul lunii septembrie, ca urmare a sesizarii parintelui unui elev si a semnalelor aparute in mass-media, o echipa de control constituita din inspectori scolari s-a deplasat la Scoala gimnaziala nr. 164 din sectorul 6 pentru a verifica aspectele semnalate privind activitatea profesorului de educatie fizica si sport Silvestru Toma Dragos.

“Concluziile echipei de control au scos in evidenta urmatoarele aspecte: Silvestru Toma Dragos a realizat mai multe fotografii in timpul orei de educatie fizica si sport, justificand ca fotografiile pot reprezenta o dovada a nerespectarii disciplinei de catre elevi; fotografierea ilegala a elevilor fara acordul parintilor; lipsa de comunicare dintre scoala si parintii elevilor”, se arata intr-un comunicat transmis AGERPRES de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti in data de 6 octombrie a.c.

Sursa foto: oranoua