SORIN CIMPEANU: Elevii din clasa I vor avea ABECEDARE NOI in PRIMA ZI de scoala din SEMESTRUL AL DOILEA

Ministrul Educatiei, SORIN CIMPEANU, a anuntat luni, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ca toti elevii din clasele I vor avea NOILE ABECEDARE in PRIMA ZI de scoala din SEMESTRUL AL DOILEA, datorita “norocului respingerii contestatiei” depuse pentru aceste manuale.

“Din fericire, daca pot spune in felul acesta, chiar astazi cand eram in drum spre Sibiu, am primit vestea ca acea contestatie care a fost depusa pentru abecedar, in luna decembrie, a fost respinsa. Deci, pe cale de consecinta, vom putea avea, in sfarsit, abecedarul, la inceputul semestrului urmator. (…) Vor avea abecedare datorita acestui noroc al respingerii contestatiei, lucru de care am fost anuntati chiar in cursul zilei de astazi”, a spus ministrul Educatiei.

Citeste si: REMUS PRICOPIE: Sper ca in februarie sa incepem LICITATIA pentru MANUALE pe REGULI NOI

Intrebat cand vor avea noile manuale si elevii de la clasele a treia si a patra, ministrul SORIN CIMPEANU a explicat ca “saptamana viitoare se poate lansa licitatia pentru manualele pentru clasa a treia”, iar pentru noile manuale pentru elevii din clasele a patra “urgenta nu e atat de mare”.

“Al doilea lucru important. A fost validata curricula pentru clasa a treia si saptamana viitoare se poate lansa licitatia pentru manuale. Am precizat, daca se poate spune din fericire, desigur ideal ar fi fost ca acest lucru sa se intample, la inceputul anului scolar. Pentru cei de clasa a treia, este clar ca trebuie sa avem manualele la inceputul anului scolar. (…) Pentru clasa a patra, cred ca urgenta nu e atat de mare. Manualele de clasa a patra e bine sa le avem inainte de inceperea anului scolar viitor”, a declarat ministrul Educatiei.

SORIN CIMPEANU admite ca situatia manualelor scolare “este intr-adevar una din cele mai importante probleme” cu care se confrunta Ministerul Educatiei, el adaugand ca este nevoie de o lege a manualelor scolare.

Citeste si: Un NOU CONFLICT intre editori si Ministerul Educatiei pe tema MANUALE SCOLARE

“Din nefericire, legislatia nu ne poate garanta ca nu vor exista contestatii. Noi, la nivelul Ministerului Educatiei, incercam sa eliminam toate acele aspecte care ar putea sa genereze contestatii, dar nu putem garanta ca impiedicam contestatiile atata timp cat achizitiile se fac pentru manuale, pe Legea achizitiilor publice, pe Ordonanta 34 si atata vreme cat nu exista, sa spunem, o lege a manualelor, care ar scoate de sub incidenta acestei ordonante generale pentru toate tipurile de bunuri si servicii, acest lucru. Este o problema generalizata, aceea a contestatiilor”, a explicat ministrul Cimpeanu.

Acesta a vizitat luni, cateva scoli din judetul Sibiu, urmand ca marti sa viziteze scoli din judetul Brasov.

Sursa foto: evz.ro