SORIN CIMPEANU, intalnire cu reprezentantii organizatiilor studentilor si elevilor

Prim-ministrul interimar SORIN CIMPEANU si ministrii Muncii si Finantelor, ROVANA PLUMB si EUGEN TEODOROVICI precum si secretarul de stat din Ministerul Educatiei GIGEL PARASCHIV s-au intalnit luni, la Palatul Victoria, cu reprezentanti ai organizatiilor studentilor si elevilor, informeaza un comunicat de presa al Executivului, informeaza Agerpres. 

“Am fost si raman un partener de dialog si un sustinator al finantarii adecvate a domeniului educatiei si cercetarii, in functie, desigur, de posibilitatile bugetare. Ma simt cu atat mai responsabil de sustinerea bugetului educatiei si cercetarii, cu cat inca detin acest portofoliu. Majorarea salariilor personalului din educatie, masura adoptata in sedinta de Guvern de saptamana trecuta, constituie o premisa favorabila”, a precizat CIMPEANU, conform sursei citate.

Reprezentantii organizatiilor studentilor si elevilor au solicitat Guvernului sprijin pentru alocarea a 6% din PIB domeniului educatiei, finantare care sa se reflecte in investitiile din sistem, in cresterea finantarii de baza, in burse, in conditiile de cazare dincamine si decontarea serviciilor de transport.

“O alta solicitare a reprezentantilor organizatiilor elevilor a vizat adaptarea programei scolare la piata muncii, astfel incat sa creasca numarul absolventilor care sunt angajati dupa finalizarea studiilor. Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a reiterat sprijinul Guvernului Romaniei pentru domeniul educatiei si cercetarii, aratand ca solicitarile venite din partea reprezentantilor mediului universitar si preuniversitar vor fi avute in vedere la elaborarea proiectului bugetului de stat pentru anul 2016”, se arata in comunicat.

De asemenea, ministrul Muncii, ROVANA PLUMB, si-a aratat preocuparea pentru sustinerea educatiei, afirmand ca banii alocati acestui domeniu reprezinta “o investitie, nu o cheltuiala”.

“Guvernul a fost si ramane preocupat de adaptarea programei scolare la cerintele pietei muncii si de sprijinul acordat tinerilor absolventi pentru a-si gasi un loc de munca in concordanta cu studiile lor. In acest sens, ministrul Muncii a amintit programele “Garantie pentru tineri”, “Primul Job”, masuri de sprijin pentru angajatorii care incadreaza in munca tineri absolventi. De la inceputul anului, aproximativ 155.000 de tineri au fost incadrati in munca, fapt care arata ca aceste masuri si programe produc efecte pozitive”, a sustinut ROVANA PLUMB.

 Sursa foto: evz