SORIN CIMPEANU: NUMARUL DE DISCIPLINE ar trebui DIMINUAT

Ministrul Educatiei, SORIN CIMPEANU, a declarat ca “sunt prea multe materii” pe care elevii de la gimnaziu in sus trebuie sa le invete, el adaugand ca NUMARUL DE DISCIPLINE ar trebui DIMINUAT.

“Exista un trunchi comun si solutia ar fi sa marim plaja disciplinelor optionale, sa isi poata alege una dintre discipline care sunt relevante pentru formarea de calitate a elevului”, a declarat ministrul Educatiei, intr-un interviu acordat Agerpres.

Cimpeanu a mai spus ca este necesara actualizarea curriculei si aducerea acesteia la nivelul de dezvoltare existent in anul 2015 si anii urmatori.

Citeste si: ATENTIE, PARINTI! Cat trebuie sa cantareasca GHIOZDANUL unui elev

“Ne dorim simplificarea curriculei, ne dorim ca ai nostri copii sa nu mai transporte un ghiziodan de 7-8 kilograme, dar in acelasi timp nu exista solicitari de diversificare a curriculei. Sunt doua lucruri care nu se imbina foarte simplu. In opinia mea, este putin acceptabil, ca sa nu spun inacceptabil, ca un elev sa aiba 18 discipline pe saptamana, sunt mult prea multe. Exista un trunchi comun si solutia ar fi sa marim plaja disciplinelor optionale, sa isi poata alege una dintre discipline care sunt relevante pentru formarea de calitate a elevului. Catre aceste lucruri trebuie sa ne indreptam”, a declarat SORIN CIMPEANU.

Citeste si: SORIN CIMPEANU: Elevii din clasa I vor avea ABECEDARE NOI in PRIMA ZI de scoala din SEMESTRUL AL DOILEA

In ceea ce priveste manualele digitale, ministrul Educatiei a aratat ca abecedarul va fi disponibil saptamana viitoare “in toate scolile din Romania”, adaugand ca este vorba despre un numar de aproximativ 190.000 de manuale, in cele sase versiuni.

De asemenea, Cimpeanu a anuntat ca Centrul National de Evaluare si Examinare redacteaza in prezent caietul de sarcini pentru demararea licitatiei pentru manuale de clasa  a III-a.