SORIN CIMPEANU: O NOUA LEGE A EDUCATIEI ar putea fi finalizata pana la sfarsitul anului

Ministrul Educatiei, SORIN CIMPEANU, a anuntat joi, intr-o conferinta de presa, ca in urma unei intalniri pe care a avut-o cu reprezentantii sindicatelor din invatamant s-a stabilit necesitatea realizarii unei NOI LEGI A EDUCATIEI pana la sfarsitul anului.

“Am vazut cu totii ce a generat promovarea unei legi a educatiei prin asumarea raspunderii. Acest lucru nu trebuie sa se mai intample. S-a stabilit, in urma cu cateva zile, la o intalnire comuna cu reprezentantii sindicatelor din invatamantul superior si din preuniversitar, necesitatea unei noi legi a educatiei. (…) Deja am stabilit, a fost rezultatul unei largi consultari, necesitatea unei noi legi a educatiei. Termenul pe care l-am propus pentru finalizarea acestei noi legi a educatiei este finalul anului acesta”, a precizat ministrul, adaugand ca nu crede ca “mai are sens” sa mai fie aduse modificari la actuala lege.

Citeste si: ANOSR: MODIFICAREA LEGII EDUCATIEI prin OUG reprezinta un ABUZ DE PUTERE extrem de NOCIV

Ministrul SORIN CIMPEANU a sustinut ca este nevoie de o NOUA LEGE A EDUCATIEI mai ales pentru a asigura “o coerenta” cu alte reglementari legale in vigoare, dar si cu cerintele sistemului, care trebuie sa fie legate “strans” de cerintele mediului socio-economic.

Citeste si: STUDENTII au OCUPAT trei UNIVERSITATI

“Noua lege va fi rezultatul unei consultari largi, in cadrul careia va trebui sa se pronunte si studentii, si profesorii, si angajatorii, si sindicatele din invatamant, toti acesti actori”, a subliniat demnitarul.