SORIN CIMPEANU: Pana la sfarsitul anului vom avea in sistem 1.981 MICROBUZE SCOLARE

Ministrul Educatiei, SORIN CIMPEANU, a declarat marti, intr-o conferinta de presa sustinuta la Brasov, ca pana la sfarsitul acestui an in sistemul de invatamant vor functiona un numar de 1.981 de MICROBUZE SCOLARE, in baza parteneriatului cu Ministerul Dezvoltarii Regionale.

“Pana la inceputul lunii martie vor fi livrate in sistem inca 465 de microbuze scolare, inclusiv cele adaptate pentru nevoi speciale, alaturi de cele 500 microbuze scolare care functioneaza in prezent. De asemenea, va fi lansata licitatie pentru un numar de 1.016 microbuze scolare, in asa fel incat va garantam ca la sfarsitul acestui an vom avea in functiune un numar de 1981 de microbuze scolare”, a afirmat ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice.

Referitor la autorizatiile sanitare de functionare a scolilor, el a precizat ca in acest moment la nivel national exista un numar de 2.500 de scoli neautorizate, Sibiul fiind singurul judet din tara unde toate scolile au autorizatia sanitara, iar Brasovul fiind pe locul doi in acest sens.

Citeste si: Institutiile de invatamant din Republica Moldova au primit 100 de MICROBUZE SCOLARE de la MDRAP

“Pentru scolile care nu au autorizatie sanitara de functionare, pe baza parteneriatului pe care noi il avem cu Ministerul Dezvoltarii Regionale, vom identifica pana in luna martie nevoile acestora si vom estima costurile, urmand ca pana la inceputul anului scolar 2015-2016, dar avand in vedere ca la nivel national vorbim de 2.500 de scoli fara autorizatie sanitara de functionare, obiectivul se doreste atins pe parcursul anului scolar urmator. Asta nu inseamna ca nu facem eforturi ca pana in luna septembrie 2015 un numar cat mai mare de scoli din cele neautorizate sa obtina autorizatia sanitara de functionare”, a afirmat ministrul, citat de Agerpres.

Citeste si: PONTA, despre microbuzele scolare: “Ma bucur foarte tare ca am reusit sa demaram acest PROGRAM”

El a mai spus ca a constatat la Brasov o buna colaborare a Inspectoratului Scolar Judetean cu autoritatile locale, cu Prefectura, cu Consiliul Judetean al Elevilor si cu sindicatele din invatamant, iar din acest punct de vedere Brasovul este un exemplu de buna practica. “Un alt element care individualizeaza judetul Brasov este Scoala profesionala Kronstadt si asta o spun fata de ce am afirmat si sustin in continuare, necesitatea dezvoltarii invatamantului profesional si tehnic, sustin asigurarea unei bune legaturi intre educatie si piata muncii. Este absolut necesar si daca nu vom intelege acest lucru, dezvoltarea va fi altfel decat cea pe care ne-o dorim”, a mai spus ministrul Educatiei.

SORIN CIMPEANU s-a intalnit marti, la Brasov, cu cadre didactice si cu conducerea Inspectoratului Scolar Judetean, dupa care a vizitat trei unitati de invatamant — Colegiul National “Dr. Ioan Mesota”, Scoala profesionala Kronstadt si Scoala generala nr. 5 din municipiul Sacele.

Sursa foto: ziare.com