SORIN CIMPEANU: Retragerea titlului de doctor lui VICTOR PONTA se poate face printr-un act normativ de ACEEASI VALOARE

Ministrul Educatiei, SORIN CIMPEANU, a declarat joi ca la minister a ajuns solicitarea Universitatii din Bucuresti de retragere a titlului de doctor premierului VICTOR PONTA si ca retragerea acestui titlu poate fi facuta potrivit simetriei legii, printr-un act normativ de ACCEASI VALOARE ca si cel prin care a fost conferit.

“Am inteles ca la minister a venit aceasta solicitare a Universitatii din Bucuresti cu privire la retragerea titlului de doctor domnului prim-ministru VICTOR PONTA. Nu voi face altceva decat sa respect legea si nu o sa temporizez in niciun fel ceea ce trebuie sa fac conform legii. Ca sa cunosc ce trebuie sa fac conform legii va trebui sa ma consult cu departamentul de specialitate si cu departamentul juridic de la minister”, a precizat Cimpeanu la Palatul Parlamentului.

Citeste si: UNIVERSITATEA BUCURESTI i-a solicitat ministrului EDUCATIEI sa-i retraga titlul de doctor lui VICTOR PONTA

El a explicat si procedura prin care poate fi retras titlul respectiv.

“Ceea ce cunosc in momentul de fata este faptul ca in anul 2003, pe baza propunerii Universitatii din Bucuresti, domnului VICTOR PONTA i s-a acordat titlul de doctor, acest lucru a fost certificat prin ordin de ministru. In momentul de fata, aceeasi universitate, avand la baza solicitarea prim-ministrului — cu o semnificatie profunda, nedorind sa afecteze prestigiul educatiei a facut aceasta solicitare—, pe baza acestei solicitari Universitatea din Bucuresti a adresat o cerere de retragere a titlului catre ministrul Educatiei. Solutia legala, calea prin care vom putea retrage titlul de doctor va fi aplicata cu celeritate”, a spus Cimpeanu.

Citeste si: Sorin Campeanu, ministrul propus al Educatiei: Asteptam ca Universitatea Bucuresti sa solicite retragerea titlului si vom actiona in consecinta. Vom discuta cu departamentul juridic

Intrebat daca, potrivit simetriei legii, retragerea titlului de doctor se face tot prin ordin de ministru, asa cum s-a acordat, Cimpeanu a spus ca, “intr-adevar, este principiul simetriei actelor juridice si retragerea titlului poate fi facuta printr-un act de aceeasi valoare ca si actul prin care a fost conferit titlul de doctor”.

Sursa foto: astr.ro