SORIN CIMPEANU: Vom revizui programele scolare, inclusiv lecturile obligatorii

Ministerul Educatiei, SORIN CIMPEANU, , a declarat, vineri, ca, incepand cu luna septembrie 2017, indiferent cine va fi la conducerea ministerului, vor exista programe scolare revizuite la clasele V – IX, integral la toate disciplinele, inclusiv in ceea ce priveste lecturile obligatorii.

CIMPEANU a precizat ca luna ianuarie 2016 vor trebui sa fie finalizate planurile cadru pentru programele scolare clasele V – XII, prioritate avand clasele V – IX. Dupa aceea se va trece, in perioada ianuarie – noiembrie 2016, la revizuirea programelor scolare, inclusiv a lecturilor obligatorii, a mai spus CIMPEANU.

CITESTE SI: CIMPEANU: In anul scolar 2014-2015 au fost raportate 18.793 de CAZURI DE VIOLENTE IN SCOLI

Ministrul Educatiei a fost intrebat de o jurnalista cum este posibil ca intr-o carte care este lectura obligatorie de clasa a IX-a, “Travesti” de Mircea Cartarescu, sa fie fiolosite cuvinte obscene.

CITESTE SI: CIMPEANU: DORIM CRESTEREA BUGETULUI. EDUCATIE DE CALITATE FARA RESURSE FINANCIARE, GREU DE IMAGINAT

“Din pacate nu cunosc fiecare programa scolara in parte. Multumesc pentru sesizare. Legat de disciplina pe care ati mentionat-o la clasa a IX-a, incepand cu luna septembrie 2017 vom avea, va garantez acest lucru indiferent cine va fi la conducerea ministerului, programe scolare revizuite la clasele a V-a – a IX-a, integral la toate disciplinele”, a spus CIMPEANU.

Sursa foto: agerpres