Sorin Ducaru, oficial in conducerea politica a NATO

Sorin Ducaru face parte, de miercuri, in mod oficial, din conducerea politica a Aliantei Nord-Atlantice (NATO). Fostul ambasador al Romaniei la NATO a devenit, prin preluarea acestei functii, asistentul Secretarului General, Anders Fogh Rasmussen, pentru riscuri de securitate emergente, informeaza Televiziunea Romana.

Sorin Ducaru va prelua, incepand de astazi, conducerea Diviziei pentru riscuri de securitate emergente a NATO. Aceasta divizie este nou infiintata si are ca scop apararea cibernetica sau lupta impotriva terorismului, transmite postul public de televiziune.

Sorin Ducaru a absolvit facultatea de Electronica si este doctor in Economie Internationala. A fost angajat in Ministerul de Externe in 1993. De atunci si pana acum a ocupat diferite functii legate de integrarea euroatlantica si a condus Directia NATO si Probleme Strategice. Ulterior, Sorin Ducatu a fost ambasador in Statele Unite si reprezentant permanent al Romaniei in Consiliul Nord Atlantic.

Sorin Ducaru a fost desemnat inca din 22 mai pentru functia de asistent al Secretarului General NATO pentru riscuri de securitate dar abia miercuri el a preluat functia in mod oficial.

Reprezentantului Romaniei la NATO i-au fost acordate urmatoarele distincii: Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Comandor in 2000, Ordinul Meritul Diplomatic in grad de Ofiter in 2007, Ordinul National “Steaua Romaniei” in gradul de Cavaler in 2008.

Sursa foto: gandul.info