Sorin Frunzaverde: USL este majoritara, ar trebui sa-i interzica “iesirile” lui Basescu

Sorin Frunzaverde,vicepresedintele Partidului National Liberal (PNL), a declarat miercuri, ca limbajul folosit de presedintele Traian Basescu este ‘incalificabil’ si ca ‘iesirile’ acestuia nu ar mai trebui tolerate, informeaza site-ul Ziare.com.

“Limbajul folosit de presedintele Traian Basescu este unul incalificabil. In permanenta e clamata imaginea Romaniei in exterior, ori modul in care actuala guvernare colaboreaza cu partenerii externi. Eu cred ca imaginea Romaniei este afectata, in primul rand, de asemenea iesiri ale presedintelui tarii. Cred ca reprezentantii statelor partenere ne privesc cu un zambet de compasiune pentru faptul ca poporul roman are asemenea conducatori.

Asemenea iesiri nu se intampla niciunde in tarile Uniunii Europene. Practic, dauneaza profund imaginii tarii si pune asupra noastra, din nefericire, o amprenta de neseriozitate”, a afirmat Frunzaverde, potrivit Ziare.com.

“Uniunea Social Liberala, are, in acest moment, peste 70% din Parlament. Prin urmare, cred ca Parlamentul si Guvernul trebuie sa adopte acele modificari legislative care sa nu-i mai permita presedintelui aceste iesiri. Si nu ma refer aici la suspendare. USL trebuie sa inteleaga faptul ca are responsabilitatea, conferita de votul cetatenilor, de a asigura o buna guvernare, ceea ce inseamna si oprirea unor astfel de iesiri care fac rau Romaniei”, spune vicepresedintele liberal, arata sursa citata.

“Acest pact de coabitare nu trebuia sa existe. El insusi induce ideea ca cele doua parti nu se inteleg. Exista suficiente reglementari legislative care stabilesc cum colaboreaza presedintele cu Executivul”, a afirmat Sorin Frunzaverde.

Sursa foto: stirileprotv.ro