Sorin Iliesiu, inlocuit de PNL in Comisia de Cultura

Senatorul PNL Sorin Iliesiu a fost inlocuit, marti, din functia de secretar al Comisiei pentru cultura, la propunerea liderului senatorilor PNL, Puiu Hasotti, cu senatorul liberal Varujan Vosganian.

Propunerea lui Hasotti a intrunit, in plenul Senatului, 90 de voturi “pentru”, patru voturi “impotriva” si sase abtineri. Iliesiu va activa in continuare, potrivit solicitarii liderului sau de grup, in cadrul Comisiei românilor de pretutindeni.

Senatorul PNL Sorin Ilieșiu sustine schimbarea din functia de presedinte al PNL a lui Crin Antonescu, sustinandu-l pentru aceasta pozitie pe fostul premier Calin Popescu Tariceanu, care sa fie candidat la prezidentiale sau candidat pentru functia de premier din partea USL.

Vezi aici ce declara Puiu Hasotti despre afirmatiile lui Iliesiu la adresa lui Antonescu

Iliesiu a declarat luni pentru Mediafax ca a facut propunerea inlocurii lui Antonescu cu Tariceanu in sedinta de grup a senatorilor PNL, insa nu a discutat anterior cu fostul premier.

“Motivul esential este faptul ca de peste o saptamana Romania se afla in criza politica datorata lipsei de dorinta pentru un dialog constructiv si cred ca este momentul ca acest blocaj politic sa se termine si sa intram in normal. (…) Ceea ce am propus eu este ca USL sa functioneze in continuare asa cum a functionat pâna acum, inclusiv la alegerile europarlamentare, inclusiv la alegerile prezidentiale, când PNL poate sa aiba candidatul pentru presedintia României sau candidatul pentru viitorul prim-ministru, in persoana domnului Tariceanu”, a sustinut Iliesiu.

Foto: Adevarul