SORIN LAZAR, senator PSD de Iasi, condamnat la inchisoare dupa ce si-a angajat fiul la biroul parlamentar de circumscriptie

Senatorul PSD, SORIN LAZAR, a fost condamnat la sase luni de inchisoare pentru conflict de interese, dupa ce si-a angajat fiul la biroul parlamentar de circumscriptie. 

LAZAR va ajunge dupa gratii doar daca nu va respecta o serie de reguli impuse de instanta. Ancheta in cazul senatorului de Iasi SORIN LAZAR a fost declansata de Agentia Nationala de Integritate (ANI), senatorul fiind in final condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) pentru conflict de interese, dupa ce i-a oferit un loc de munca fiului sau, Mihai Eduard, la biroul parlamentar de circumscriptie. Potrivit anchetatorilor, fiul acestuia a fost angajat in perioada 1 septembrie 2010 – 1 octombrie 2011 la biroul parlamentar si a incasat salarii in valoare de 6.434 de lei.

SORIN LAZAR va fi supravegheat, fiind obligat sa se prezinte la Serviciul de probatiune de pe langa Tribunalul Iasi, la anumite date, sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea, sa anunte schimbarea locuintei si deplasarile care depaseste cinci zile.

Citeste si: Fostul sef al ANOFM a fost condamnat la 6 ani de inchisoare. Vezi motivul

Potrivit ANI, SORIN LAZAR a propus si a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, Lazar Mihai Eduard, in perioada 1 septembrie 2010 – 1 octombrie 2011, in cadrul Biroului Parlamentar – Circumscriptia electorala nr. 24 Iasi, incalcand, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei. Beneficiul patrimonial obtinut, in perioada mentionata, de catre Lazar Mihai Eduard, a fost de 6.434 Lei.