Sorin Oprescu a deschis noul Pasaj suprateran D-na Ghica – Chisinau

Primarul General, Sorin Oprescu, a deschis astazi traficul pe noul Pasaj suprateran D-na Ghica – Chisinau. Pe aceasta cale primarul general a aratat ca noua lucrare vine in sprijinul bucurestenilor care tranziteaza zona de Nord-Est, Est si Sud –Est, ea conectand in mod direct 3 mari cartiere ale Bucurestiului.

Astfel, distanta parcursa de soferi se reduce cu circa 5 km si aproximativ 10-15 minute. ’’Aceasta noua artera leaga trei cartiere: Colentina, Petricani si Pantelimon, mergand si catre Balta Alba si Berceni. Astfel, toata partea de sud va iesi din Bucuresti folosind aceasta artera. Este practic unica solutie de descarcare a traficului de pe viitoarea autostrada A3. Pe zi ne asteptam sa circule pe aici in jur de 35.000 de masini in ambele sensuri”, a explicat Primarul Capitalei. Tronsonul face parte din reteaua majora a Municipiului Bucuresti si completeaza inelul median de circulatie. La randul sau, prim-ministrul Victor Ponta a declarat: ’’Il felicit pe Primarul General si ma bucur foarte mult ca,asa cum a promis, isi continua proiectele”.

In ceea ce priveste transportul public in zona, directorul executiv al Directiei de Transporturi din cadrul Municipalitatii, Ion Dedu, a precizat ca ’’in perioada urmatoare vor fi intorduse linii de autobuz, iar in conditiile dezvoltarii urbanistice a zonei si a cresterii cererii de calatorie din zona, va fi realizata si o linie de tramvai, spatiul rezervat acesteia fiind prevazut inca de acum in axul strazii’’. Lucrarile au demarat pe un teren viran, fiind necesare exproprieri si lucrari de constructii-montaj atat de drum cat si de pod. Intreaga artera are acum 4 benzi de circulatie, cate doua pe fiecare sens si o lungime totala de 1.8 km. Lucrarile de realizare a noii artere au presupus si crearea de noi locuri de parcare (136), distribuite astfel: 13 locuri la Policlinica Delfinului, 20 la Fabrica de Mobila, 91 langa breteaua podului Dna Ghica, 12 in zona de intrare catre pod (Heliade intre Vii).

Totodata au fost amenajate spatiile verzi pe intreaga lungime a lucrarii si au fost refacute retelele edilitare din intreaga zona. Realizarea noii artere a presupus si infiintarea trotuarelor, asigurarea iluminatului public, semnalistica rutiera dar si realizarea legaturilor la nivelul solului cu rampele pasajului.Tronsonul face parte din reteaua majora a Municipiului Bucuresti si asigura legatura directa a cartierelor Colentina si Pantelimon si devine astfel principalul drum de acces care face legatura intre cele doua zone ale Capitalei.Noul pasaj completeaza inelul median de circulatie.

Efectele asupra traficului sunt vizibile atat la nivelul celor doua cartiere, cat si la nivelul inelelor de circulatie ale Capitalei. Principalele zone de influenta: Balta Alba, Pantelimon, Colentina, Sos. Petricani. Reduce distanta parcursa de automobilisti dintr-un cartier in altul cu circa 5 km; Potrivit estimarilor, artera va fi traversata de circa 35.000 de autovehicule/zi; Noua artera va facilita accesul catre zona de sud, mai ales in conditiile in care Autostrada A3 va fi finalizata si data in folosinta;