OPRESCU, la iesirea de la DNA: Imi doresc sa scap de ETICHETA ASTA DE PE FRUNTE. UPDATE

PRIMARUL SUSPENDAT AL CAPITALEI, SORIN OPRESCU, s-a prezentat miercuri la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), fiind citat de procurori in DOSARUL IN CARE ESTE CITAT pentru mai multe fapte.

UPDATE 16.45 Primarul suspendat al Capitalei Sorin Oprescu a declarat miercuri, la plecarea de la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, ca in acest moment isi doreste sa scape de eticheta pe care a primit-o dupa ce a intrat in vizorul procurorilor anticoruptie sub acuzatia de luare de mita.

“Imi doresc sa termin cu eticheta asta de pe frunte, ca NU AM MUNCIT O VIATA INTREAGA DEGEABA”, a declarat Oprescu.

STIRE INITIALA

La intrarea in sediul DNA, el a sustinut ca nu stie pentru ce a fost chemat si nu a dorit sa faca niciun fel de alt comentariu. Potrivit unor surse judiciare, este posibil ca SORIN OPRESCU sa fi fost chemat pentru schimbarea incadrarii juridice.

Tribunalul Bucuresti a admis vineri cererea primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, prin care acesta a solicitat permisiunea de a se interna sapte zile in spital, in vederea efectuarii unei interventii chirurgicale.

SORIN OPRESCU se afla in prezent in arest la domiciliu, el fiind cercetat de DNA pentru luare de mita, spalare de bani, abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, si constituire de grup infractional organizat.

CITESTE SI: MOTIVAREA ELIBERARII DIN AREST PREVENTIV A LUI OPRESCU: A COLABORAT CU DNA SI SUFERA DE MAI MULTE AFECTIUNI

Potrivit DNA, in perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca anumite contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelora, cu titlu de mita, unor factori de decizie din institutie.

Pe 5 septembrie, SORIN OPRESCU a primit la locuinta sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul sau Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brancovenesti, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de coruptie.

Sursa foto: Realitatea