Sorin Oprescu a verificat santierele de pe strazile din Sectorul 5 al Capitalei

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a verificat astazi stadiul lucrarilor de realizare a sistemului rutier din zona Bucuresti-Magurele, unde 81 de strazi au fost introduse in reteaua de apa si canalizare, 64 dintre acestea avand si sistemul rutier finalizat.

Oprescu se lauda ca procentul strazilor de pamant din oras a scazut de la 23% la 7% in perioada 2008-2013.

”Acum 5 ani Bucurestiul avea inca drumuri pline de namol, adica strazi fara canalizare si asfalt. Chiar daca in mare parte aceste strazi nu apartin Primariei Municipiului Bucuresti, ci sectoarelor, le-am preluat in administrare si le-am reabilitat la nivelul anilor in care traim. Iar anul acesta am actionat in forta, in special in Sectorul 5, unde era cea mai grea situatie. Din 81 de strazi, din zona Bucuresti-Magurele, unde Primaria Capitalei, cu sprijinul Apa Nova, prin programul Bucur, a introdus deja reteaua de apa si canalizare, pe 64 dintre acestea a fost finalizat si sistemul rutier”, a declarat Sorin Oprescu.

Potrivit edilului sef, in prezent se lucreaza la realizarea sistemului rutier pe 17 strazi, la sapte dintre acestea lucrarile fiind in curs de finalizare (in procent de 90%), iar restul de 10 strazi se afla in diverse stadii de executie.

De asemenea, se mai lucreaza la canalizarea pluviala acolo unde este cazul. Lucrarile de asfaltare sunt realizate de Administratia Strazilor. Primaria Capitalei sustine ca, de la venirea primarului Sorin Oprescu, 236 strazi care nu aveau apa si canal au fost modernizate.

Potrivit sursei citate, la sfarsitul anului 2008, 23% din numarul total de strazi nu aveau apa si canal, (cca. 4,5 % din locuitorii Bucurestiului fiind afectati), in cei cinci ani 2008 – 2013 reusindu-se ca procentul strazilor „de pamant” (sistem rutier nemodernizat) lipsite de apa si canalizare sa scada de la 23% la 7% (cca 1,4% – inca cel putin 28.000 de bucuresteni beneficiaza acum de apa si canal).

 sursa foto: ghimpele.ro