SORIN OPRESCU: ARENA NATIONALA poate adaposti pana la 25.000 de SINISTRATI in cazul unei CATRASTROFE

ARENA NATIONALA poate adaposti pana la 25.000 de SINISTRATI in cazul producerii unei catastrofe iar salile de sport din 12 scoli asigura aproximativ 4.500 de locuri, a declarat vineri primarul general al Capitalei, SORIN OPRESCU.

El a precizat in cadrul unei conferinte de presa privind supravietuirea in situatii de urgenta ca 12 scoli, cate doua in fiecare sector, au fost complet utilate si dotate cu echipamente si materiale necesare situatiilor de urgenta post-evenimente: paturi de campanie, paturi, generatoare, lanterne si targi.

Potrivit lui SORIN OPRRESCU, in cadrul aceluiasi proiect municipalitatea va sapa si amenaja puturi de apa de mare adancime pentru asigurarea de surse independente de apa potabila.

Citeste si: CUTREMUR de 4,2 grade, inregistrat in zona VRANCEA

Unitatile de invatamant care vor gazdui SINISTRATI in caz de cutremur de intensitate sunt: Liceul Lovinescu, scolile nr. 80, nr. 103, nr. 117, nr. 45, nr. 143, Colegiul Tehnic Material Rulant pentru Transport Feroviar, Colegiul Anghel Saligny, Scoala nr. 165, Scoala nr. 40, Scoala nr. 96, Liceul Iulia Hasdeu.

El a semnalat ca ARENA NATIONALA a fost utilata si dotata cu materiale si echipamente necesare supravietuirii in situatii de urgenta: 12.600 de paturi de campanie, 16.500 de saci de dormit, 3.000 de marmite.

SORIN OPRESCU a explicat ca ARENA NATIONALA a fost aleasa pentru adapostirea posibililor SINISTRATI in caz de situatii de urgenta pentru ca se afla in administrarea Primariei, poate gazdui un numar mare de persoane SINISTRATE (pana la 25.000), este situata intr-o zona relativ apropiata de centrul Capitalei, dispune de cai facile de acces, infrastructura interna complexa si modulara (toalete, cabinet medical, spatii de depozitare, etc.), posibilitatea camparii extern-intern.

Citeste si: Un NOU CUTREMUR in zona VRANCEA

Potrivit edilului Capitalei, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat dotarea cetatenilor aflati in imobilele expertizate tehnic si incadrate in clasa I de risc seismic ce prezinta pericol public (186 imobile) cu truse de prim ajutor pentru situatii de urgenta.

SORIN OPRESCU a mai declarat ca in perioada 10 mai —10 iulie 2014 au fost distribuite 4.806 de truse dintr-un total de 6.000 catre locuitorii din 119 de imobile. El a mentionat ca trusele ramase vor dota suplimentar cele 12 scoli, precum si celelalte locatii in care Primaria infiinteaza tabere de sinistrati.

El a spus ca, de-a lungul timpului, Primaria Capitalei a achizitionat si predat catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti-Ilfov o serie de materiale si echipamente necesare desfasurarii in bune conditii si in timp optim a interventiilor.

“Am achizitionat de la autospeciale pana la echipament de scafandru, drujbe, motopompe, lanterne. Valoarea investitiilor facute de Primaria Bucuresti in anii 2013 si 2014 a fost de 3 milioane de lei cu TVA”, a spus edilul Capitalei, citat de Agerpres.

Potrivit lui, municipalitatea implementeaza Sistemul de Management al Situatiilor de Urgenta la nivelul Capitalei, care-si va desfasura activitatea intr-un centru operativ ce este finalizat si in maximum doua luni va fi pus in functiune.

SORIN OPRESCU a adaugat ca implementarea proiectului va permite, in timp real, identificarea, procesarea si furnizarea unor decizii si metode de interventie optime care sa evite — pe cat posibil — si sa reduca pierderile umane si materiale in cazul situatiilor de urgenta la nivelul Capitalei.