SORIN OPRESCU: Avem, dupa atata timp, o FORMA STRUCTURALA LEGALA a CGMB

Primarul general al Capitalei, SORIN OPRESCU, a declarat, joi, in legatura cu formarea unei noi majoritati in CGMB, controlata de PSD, ca important este ca exista “o FORMA STRUCTURALA LEGALA a consiliului” si ca spera sa fie uitate “tulburarile de genul care-i mai consilier general decat alt consilier general”.

“Important este ca exista o FORMA STRUCTURALA LEGALA, subliniez legala, dupa atata timp si dupa sedintele acelea interplanetare. Faptul ca exista o forma legala a consiliului, faptul ca au fost reluate toate hotararile care si-au aratat deja efectele de-a lungul timpului, din martie pana in prezent, inseamna ca oamenii privesc cu seriozitate la ce-i de facut”, a declarat primarul general, joi, dupa stabilirea noii majoritati PSD, PC si PP-DD din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Citeste si: PDL si PNL vor ATACA hotararile adoptate in sedinta de joi a CGMB

Primarul a mai aratat ca, in conditiile in care s-a obtinut o majoritate simpla in CGMB (jumatate plus unul dintre consilieri), pentru proiectele care au nevoie de aprobarea a doua treimi dintre consilierii generali vor fi necesare discutii.

“Daca se reaseaza (CGMB – n.r.) si sper ca s-a reasezat putem merge inainte cu proiectele care oricum trebuie luate din nou in discutie si revotate. Cele care au nevoie de majoritate cu doua treimi trebuie reluate si trebuie discutate cu ceilalti”, a mai spus Oprescu.

Intrebat ce parere are despre introducerea pe ordinea suplimentara de zi a unui numar de 30 de proiecte despre consilierii ACL au spus ca nu le-au fost prezentate, Oprescu a raspuns ca nici el nu le stie continutul.

“Dar este vrerea consiliului, consiliul actioneaza in independenta lui totala si in hotararea politica”, a mai spus SORIN OPRESCU, potrivit Mediafax.

Prefectul Capitalei a suspendat mai multe hotarari luate de fosta majoritate din CGMB, formata din consilierii PNL si PDL, astfel ca acestea urmeaza sa fie votate din nou.

Citeste si: ACL: Retragerea proiectului privind majorarea pretului gigacaloriei, o noua VICTORIE a MAJORITATII PNL-PDL din CGMB

PSD, PC si reprezentanti ai PP-DD au format, joi, o noua majoritate in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, care are 33 de consilieri si este formata din reprezentantii PSD si PC (27 in total), la care se adauga cei trei consilieri exclusi din PDL si alti trei proaspat validati din partea PP-DD. In opozitie sunt reprezentantii PDL si PNL, in total 21 de consilieri.

Guvernul a adoptat, in 28 august, o ordonanta de urgenta ce permite migratia alesilor locali pentru 45 de zile fara ca acestia sa-si piarda mandatul. Actul normativ a fost publicat marti in Monitorul Oficial, intrand in vigoare.