Sorin Oprescu: Cainii sunt adunati de pe strazi, ii asteptam pe iubitorii de animale sa ii adopte

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a anuntat, astazi, ca o sa adune toti cainii maidanezi de pe strazi si ca ii asteapta pe iubitorii de animale sa ii adopte.

“Noi dorim sa intarim adoptia, dar si controlul celor care adopta, ca altfel ne trezim cu ei pe strada. Odata inregistrati cei care adopta…controlam daca cu adevarat cainii sunt tinuti in conditii civilizate, in casa. Pana cand apar normele va spun ca ii adun de pe strada pe toti si ca incurajam foarte foarte tare adoptia. Nu cu vorbe, ci si cu fapte”, a declarat primarul Capitalei.

Totusi, Oprescu a adaugat ca daca rata de adoptie va fi foarte mica, va fi nevoit sa respecte legea, adica sa ii eutanasieze.

Curtea Constitionala a decis, miercuri, ca Legea cainilor vagabonzi este constitutionala.

Judecatorii a respins sesizarea de neconstitutionalitate depusa de 30 de senatori de la PP-DD, PNL, PC, PSD si PDL, printre care Haralambie Vochitoiu (lider grup PP-DD), Tudor Barbu (lider grup PC), Dumitru Pelican (PC), Calin Popescu-Tariceanu (PNL), Ioan Ghise (PNL), Catalin Croitoru (PSD), Ovidiu Marius Isaila (PDL).

Presedintele Traian Basescu are la dispozitie zece zile de la publicarea ei in Monitorul Oficial pentru a o promulga.

Sursa foto: puterea.ro