SORIN OPRESCU, contestat de bucuresteni in fata AMBASADEI FRANTEI din Capitala

Decorarea lui SORIN OPRESCU de catre Ambasada Frantei la Bucuresti a trezit revolta in randul bucurestenilor. 150 de oameni au PROTESTAT  in fata reprezentantei diplomatice fata de decizia de a acorda primarului general al Capitalei distinctia de “Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare”.

Protestatarii considera gestul Ambasadei drept o insulta pentru toti bucurestenii in conditiile in care, spun ei, SORIN OPRESCU a comis atatea ILEGALITATI si nu are grija de patrimoniul Capitalei.

CITESTE SI: Viceprimarul CORNEL PIEPTEA le-a trimis o SCRISOARE DESCHISA lui PONTA si OPRESCU 

Lipsa de viziune si distrugerile din orasul cunoscut candva drept Micul Paris i-au facut pe mai multi bucuresteni sa iasa in strada si sa se opuna ca SORIN OPRESCU sa primeasca insemnele de Cavaler al Ordinului National al Legiunii de Onoare, cea mai inalta distinctie civila si militara franceza. Ba chiar oamenii au trimis si scrisori deschise pentru ca Ambasada Frantei sa nu-l decoreze pe SORIN OPRESCU. 

“Daca domnii francezi care au ales sa decoreze un asemenea personaj ar vorbi romaneste, ar intelege cat de mitocaneste vorbeste, cat de jos se comporta, care sunt valorile lui. Nu am vazut o strategie de dezvoltare a Bucurestiului din punct de vedere al transportului, nu am vazut un act pozitiv in ceea ce priveste planul urbanistic al Bucurestiului, am vazut lucrari de o calitate indoielnica, atitudinea lui fata de pistele pentru biciclete”, a declarat un participant la protest pentru HotNews.ro.

CITESTE SI: ONTANU II CERE LUI OPRESCU SA REZOLVE PROBLEMA ILUMINATULUI PUBLIC DIN CARTIERUL ANDRONACHE

Aprobarea unor constructii ilegale, ruinarea patrimoniului istoric si gestionarea in mod abuziv a problemei cainilor fara stapan sunt alte motive pentru care cei 150 de bucuresteni stransi in fata Ambasadei Frantei au protestat in timpul ceremoniei de decorare a edilului. 

”Este adevarat ca distinctia a fost acordata si lui Putin, dar sa zicem ca oamenii pot gresi o data. Pentru noi este de neconceput ca primarul SORIN OPRESCU care a comis atatea ilegalitati poate sa primeasca o sanctiune pozitiva din partea statului francez. Practic acest lucru il va incuraja in dispretul pe care il are fata de noi, cetatenii acestui oras, il va incuraja in continuarea politicilor lui absolut dezastruoase”, a spus DOINA VELLA, care a initiat PROTESTUL.

Primarul SORIN OPRESCU a primit joi insemnele de Cavaler al Ordinului National al Legiunii de Onoare, cea mai inalta distinctie civila si militara franceza. Distinctia i-a fost oferita de catre reprezentantul Guvernului Francez, JEAN-MARC TODESCHINI, Secretar de Stat (cu rang de Ministru delegat pentru Veterani si Memorie), in prezenta Excelentei Sale, FRANCOIS SAINT-PAUL, Ambasadorul Frantei in Romania.

La eveniment au participat si premierul VICTOR PONTA, fostul presedinte EMIL CONSTANTINESCU, ministrul Tineretului si Sporturilor, GABRIELA SZABO, prefectul Capitalei, PAUL NICOLAE PETROVAN, oameni de cultura si sport, reprezentanti ai mediului academic si universitar. 

Sursa foto: jurnalul.ro