Sorin Oprescu: Costul demolarii cladirii Cathedral Plaza costa 4 milioane de euro

Sorin Oprescu a scos de pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu General de joi proiectul de Hotarare referitor la recuperarea terenului din strada Lutherana.

Conform proiectului, Primaria Capitalei voia sa ia inapoi cei circa 180 de mp de pe str. Lutherana pe care i-a concesionat in 2002 si 2005 dezvoltatorului Millenium Building Development pentru construirea turnului de birouri de langa Catedrala Sf. Iosif.

Aceasta actiune vine dupa ce pe 17 septembrie un executor judecatoresc l-a somat pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, sa demoleze turnul de birouri in zece zile.

Primarul General Sorin Oprescu a declarat ca el personal nu a primit somatia executorului judecatoresc prin care i se cerea ca pana la data de 27 septembrie sa intre in legalitate si sa emita autorizatia de demolare a cladirii Cathedral Plaza.

Primarul a spus ca a fost evaluat costul desfiintarii cladirii, acesta ridicandu-se la patru milioane de euro. Banii vor trebui recuperati, a spus primarul, deoarece legea trebuie aplicata, dar momentan nu se stie de la cine vor fi recuperati.