SORIN OPRESCU credea ca fratii CAMATARU si fostul sau sofer colaboreaza cu DNA

SORIN OPRESCU devenise suspicios si credea, in urma unor informatii primite, ca ar fi intrat in vizorul anchetatorilor din cauza fratilor NUTU si SILE CAMATARU, dar si a fostului sau sofer, CRISTIAN STANCA, zis “Grenada”, potrivit documentelor procurorilor DNA, citate de Mediafax.

Astfel, in seara zilei de 2 septembrie, SORIN OPRESCU a avut o intalnire in biroul sau cu BOGDAN POPA, in care au dezbatut mai multe chestiuni, inclusiv o suspiciune a primarului conform careia ar fi vizat de o ancheta, potrivit sursei citate.

CITESTE SI: HALUCINANT: SILE CAMATARU A FOST PUS SA-L INTIMIDEZE PE SORIN OPRESCU IN AREST

“La discutia ce a urmat intre BOGDAN CORNEL POPA si inculpatul SORIN OPRESCU, cel din urma i-a adus la cunostinta ca a primit un mesaj de la CRISTIAN STANCA, din care rezulta ca acesta din urma este speriat deoarece ar fi urmarit, fara a da insa mare importanta acestei senzatii (El, sigur ca nu! Ce-o fi vazut el). Inculpatul SORIN OPRESCU si-a manifestat acest dezinteres desi a invederat ca una dintre persoanele cu care avusese intalnirea anterioara i-a comunicat ca “Aveti grija cu soferul ala!” deoarece “Da” – zice, “dar se pare ca e “soferu” este prieten cu Nutu, ceva!”, in timp ce Primarul ar fi raspuns ca “Dom’ne, nu mai e soferul meu! Intre timp a devenit inspector!”. Cu toate acestea, inculpatul SORIN OPRESCU a avut grija sa transmita ca, in ciuda neincrederii in observatiile lui Cristian Stanca, mesajul sau de baza ramane acela ca “Adica, in sensu- de a avea grija!”, se arata in documentele anchetatorilor DNA.

Ulterior, SORIN OPRESCU ar fi facut verificari, care i-ar fi confirmat suspiciunile.

“Prima data am crezut ca este legata de CAMATARI, pentru ca am vazut ce s-a intamplat (membri ai clanului Camataru au fost retinuti atunci pentru scandal la Curtea de Apel Bucuresti, n.r.). Si, bineinteles, probabil, sa vada astia ce – Intr-adevar, i-au facut o supraveghere de influenta, in sens…  “Altfel nu…”, ar fi aratat Oprescu. Primarul, general, desi luase in calcul si posibilitatea ca Stanca sa se insele cu privire la masurile de supraveghere, a facut verificari: “Si m-am dus pe fir, sa vad de unde. Ma interesa foarte tare ca …”, “Idiotul ala, n-am cum sa-i spun altfel, vorbeste prostii, atentie, vorbeste prostii. Ala care l-a lasat el in locul lui, care a fost nu stiu, nu stiu nimic. Deci a fost unul, care l-ati lasat deoparte cat a fost Grenada, dar Grenada s-a inteles cu el. Si el acum asa prezinta: “Eu m-am inteles cu Grenada!”, “Dar nu, dar nu, ca uite, dom’le, tre sa fac ce-mi spune directorul pentru ca directorul e prieten cu domnul primar si domnul primar hotaraste!”, si de aici a-nceput sa manance cacat. Adica ce cacat? Adica tot ce o mai fi scapat si Grenada, in gluma sau nu stiu ce din-astea. Deci nici nu stiu cine (expresie obscena) e asta, nici nu stiu cine e”, spun procurorii.

CITESTE SI: SORIN OPRESCU A TRANSMIS PRIMUL MESAJ DIN PUSCARIE: NU SUNT UN DERBEDEU

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a respins luni contestatia primarului general al Capitalei, SORIN OPRESCU si a decis ca acesta sa ramana in AREST PREVENTV, intr-un dosar in care este acuzat de DNA de LUARE de MITA anunta Agerpres. Decizia este definitiva.

Curtea de Apel Bucuresti a respins ca nefondata contestatia lui SORIN OPRESCU si a mentinut decizia de ARESTARE PREVENTIVA pentru 30 de zile, data pe 7 septembrie de Tribunalul Bucuresti. Procesul a durat aproximativ sapte ore, iar la final avocatul lui SORIN OPRESCU, Alexandru Chiciu, a dezvaluit ca primarul a declarat in sala de judecata ca nu a luat niciodata mita si ca a fost avertizat de foarte mult timp ca i se pregateste ceva.

“SORIN OPRESCU s-a pozitionat foarte bine in cadrul procesului. S-a referit la faptul ca niciodata nu a pretins, direct sau indirect prin intermediari, mita de la niciun fel de persoana. Niciodata nu a cunoscut provenienta sumelor de bani. Sunt sustinerile domnului SORIN OPRESCU din primul moment, dinainte ca noi, avocatii, sa gandim o strategie de aparare”, a declarat Chiciu.

Avocatul a adaugat ca SORIN OPRESCU a fost avertizat “din foarte multe surse” ca i se pregateste ceva.

“A spus-o si in sala de judecata. A aflat din foarte multe surse faptul ca i se pregateste ceva. A spus ca, de foarte mult timp, a fost avertizat sa fie atent ca i se pregateste ceva. A fost un om deschis, niciodata nu s-a ascuns. De ce nu si-a luat masuri de precautie? Un om care nu are niciun fel de legatura cu vreo fapta ilicita, de ce sa isi ia masuri de precautie. SORIN OPRESCU nu s-a temut de nimic. A fost un om care a avut nevoie de niste bani, i-a cerut si a primit un imprumut”, a explicat ALEXANDRU CHICIU.

Sursa foto: jurnalul