SORIN OPRESCU, despre preluarea ELCEN: Nu ne casatorim cu o FATA MARE

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat miercuri, inaintea sedintei de Guvern la care a fost invitat sa participe, ca prin preluarea societatii ELCEN in vederea fuziunii cu RADET municipalitatea nu se “casatoreste” cu o “fata mare”.

“Preluam ELCEN-ul, e foarte adevarat, dar nu ne casatorim cu o fata mare, ca sa fie clar pentru toata lumea, este destul de framantata si trecuta prin ciur si prin darmon”, a spus Oprescu, care a fost de acord si cu observatia unui ministru care a afirmat ca si “mirele e mai batran”.

Oprescu a mai aratat ca prin fuziunea dintre RADET si ELCEN vor fi sterse datorii de 790 milioane de euro catre producatorul de energie termica, insa ELCEN vine la municipalitate cu o datorii de 600 de milioane lei, bani care trebuie platiti din bugetul local. De asemenea Oprescu a declarat ca ELCEN a luat o serie de credite la inceputul lui 2014 desi memorandumul privind fuziunea cu RADET a fost semnat in urma cu aproximativ un an.

Citeste si: GUVERNUL ajuta Primaria Capitalei cu 100 de milioane de lei pentru gazele necesare APEI CALDE

Sunt acolo o serie intreaga de credite care au fost luate in 2014, la inceputul anului, desi memorandumul nu face vorbire de aceste lucruri, cam ce preluam noi, asta numai pentru a va anunta ca stingand 790 milioane euro prin unirea cu ELCEN, ne trezim cu, e drept, 600 milioane de lei”, a spus Oprescu.

Oprescu si-a mai exprimat speranta ca perioada de iarna sa fie trecuta “in conditii onorabile” din punct de vedere al incalzirii si a multumit pentru deschiderea din partea Guvernului de care beneficiaza municipiul Bucuresti, adaugand ca in ultimii sase ani, pana in prezent, nu a avut parte de un astfel de sprijin efectiv decat “parţial”.

La randul sau, premierul VICTOR PONTA i-a cerut ministrului delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, sa accelereze realizarea fuziunii dintre RADET si ELCEN.

Citeste si: CGMB a APROBAT proiectul privind fuziunea RADET-ELCEN

“Sa acceleram cu finalizarea fuziunii si sa inchidem in sfarsit problema istorica si Bucurestiul sa isi poata incepe investitiile pentru un sistem de incalzire si de apa calda modern”, a spus Ponta.

Consiliul General Municipiului Bucuresti a aprobat in sedinta de marti proiectul privind fuziunea dintre RADET si ELCEN.